Logo telstar-online.nl

Markt Ypenburg maakt doorstart

  •   keer gelezen   Actueel

Ypenburg - De vrijdagse markt in Ypenburg wordt verplaatst en gaat vanaf 9 januari 2008 in kleinere vorm door. Wethouder Henk Kool (Economie) heeft dat besloten, omdat de huidige markt te groot is opgezet, niet rendabel is en veel parkeergelegenheid bij het winkelcentrum Ypenburg in beslag neemt.

De markt biedt nu ruimte aan 54 kramen, maar in de praktijk staan er maar tien marktkooplieden die in totaal vijftien standplaatsen in beslag nemen. Voor deze kooplieden is ruimte gevonden aan het einde van de Laan van Hoornwijck, bij de Vuursteen in het winkelcentrum Ypenburg. Het terrein wordt begrensd door de trambaan.

De wijkmarkt kan in die vorm in ieder geval in 2008 voortbestaan. Eind volgend jaar, begin 2009 kan dan bekeken worden hoe de markt zich heeft ontwikkeld. Aan de hand daarvan kan worden beoordeeld of de markt vanaf 2010 op de nieuwe plek kan worden voortgezet. In de tussentijd worden geen nieuwe vergunningen uitgegeven. Er wordt ook geen wachtlijst opgesteld van gegadigden.

,,De oplossing die is gevonden doet recht aan de marktkooplieden, aan de winkeliers in het winkelcentrum en aan de bewoners”, zegt wethouder Kool. ,,De winkeliers en de bezoekers vonden het vervelend dat er zoveel parkeerruimte in beslag werd genomen voor maar vijftien kramen. De marktkooplui die wel kwamen, wilden graag doorgaan. Ik hoop dat de markt in de nieuwe vorm beter gaat functioneren, ook als trekpleister voor het winkelcentrum Ypenburg zoals de bedoeling was.”

Meer berichten