Woonwagenbewoners pikken het niet

Actueel 40 keer gelezen

Pijnacker/Nootdorp - Sinds maandagmiddag staan er een negental woonwagens in het gebied bij de Dobbeplas. Vanaf het rijwielpad langs de Oudeweg zijn ze goed zichtbaar. Dat is ook het geval met de spandoeken die de bewoners van de woonwagens geplaatst hebben.

De bewoners zijn, zacht gezegd, zeer ontstemd over het beleid van

de gemeente Den Haag die, via wethouder Norder (PvdA), heeft laten weten dat er ongeveer vijftig woonwagens van het zogenoemde Escampterrein daar weg moeten.

Sinds een aantal jaren is er geen woonwagenwet meer waardoor er geen rechten meer zouden zijn om woonwagens te plaatsen of geplaatst te houden. Gemeenten bepalen wat dat betreft nu een eigen beleid. Als gevolg hierop hebben de mensen, die nu nog een woonwagen op het terrein aan De Escamp in Den Haag hebben staan, een aanschrijving gekregen dat ze daar op 2 september van dit jaar vertrokken moeten zijn.

De bewoners van de wagens zijn hier zeer boos over. "Wat zijn onze alternatieven?" vragen ze zich af. "Krijgen we wat anders aangeboden of moeten we de straat op." Zij zijn ook van mening dat de wet niet goed wordt toegepast en dat er voor hen, die al geruime tijd in een woonwagen wonen, uitzonderingsregels zijn. Een woordvoerder noemde het ook "van de gekke" dat er nu grond wordt verkocht die bestemd zou zijn voor het plaatsen van enkele woonwagens aan mensen die daar een huis willen gaan bouwen. "Dat kan dus niet", aldus een van de mensen. "Wïj gaan dus actie voeren, en met hoeveel wagens we dit gaan doen wordt nog wel duidelijk. Ik woon al dertig jaar in een woonwagen. Zo is mijn leven nu eenmaal. Wij pikken dit dus niet."

› Nieuwsitem: Tien mannen aangehouden bij ontruiming

› Nieuwsitem: Woonwagenbewoners uit de cel

Uit de krant