Lintjesregen 2008

Actueel 159 keer gelezen

Pijnacker - Burgemeester drs. F.H. Buddenberg reikte vandaag om 11.00 uur in partycentrum Het Witte Paard in Nootdorp tien Koninklijke onderscheidingen uit aan inwoners van de gemeente Pijnacker-Nootdorp ter gelegenheid van Koninginnedag.

De onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau werd uitgereikt aan de heer A.M. van Buijtene uit Pijnacker (72).

De heer Van Buijtene is al vanaf 1948 lid van sportvereniging DSVP. Hij heeft zich vele jaren zeer verdienstelijk gemaakt als vrijwilliger binnen deze vereniging. Jarenlang heeft hij het eerste elftal met hand- en spandiensten begeleid. Hij zag het belang van een gezonde financiële basis van de club, haalde sponsors binnen en richtte de Club van 100 op. Naast deze ‘feitelijke’ activiteiten heeft de heer van Buijtene zich altijd ingezet voor een meer ideële activiteit, het overbrengen van sportieve en maatschappelijke normen en waarden aan de (nieuwe) leden van de club. Hij heeft een belangrijke en vrijwillige bijdrage geleverd aan de instandhouding van onze sportinfrastructuur. Veel clubleden, jong en oud, konden daardoor niet alleen genieten van een actieve sportbeoefening, maar ook van een sociaal netwerk. Zijn vrijwillige en onbaatzuchtige inzet voor de samenleving maken hem een voorbeeld voor anderen.

De onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau wordt uitgereikt aan de heer J.C. van Dam uit Pijnacker (61).

De heer Van Dam is een grote bekende in de wereld van vogel- en natuurverenigingen. Hij zet zich er voor in om op een maatschappelijk verantwoorde en diervriendelijke wijze kooivogels te kweken en in gezonde toestand te houden. Als geen ander weet hij zijn kennis en kunde op anderen over te dragen. Hiervoor maakt hij films, houdt hij lezingen in binnen- en buitenland en geeft educatieve voorlichting over het houden van vogels. Daarnaast heeft hij natuurfilms gemaakt in de polders rondom Pijnacker-Nootdorp waar een stuk vogelnatuur is vastgelegd op films. Deze vertoont hij op scholen, op verenigings- avonden etc., om zo de mensen bewust te maken van de grote rijkdom aan planten en dieren in hun omgeving en hoe hier duurzaam mee om te gaan. Hij is zeer actief binnen Vogelvereniging De Vogelvriend in Zoetermeer en verzorgt interviews voor het maandblad van de Parkietenvereniging. Van 1980 tot heden heeft de heer Van Dam zich eveneens verdienstelijk voor de Nederlands Hervormde Kerk Pijnacker onder andere als ouderling. Met deze activiteiten heeft de heer Van Dam een wezenlijke bijdrage geleverd aan de bewustwording voor de natuuromgeving om ons heen. Met zijn inzet in kerkelijk verband heeft hij zich ook ingezet voor zijn medemens. Hiermee heeft hij een bijzondere bijdrage geleverd aan onze samenleving.

De onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau wordt uitgereikt aan de heer J.P. van Geest uit Pijnacker (75).

Sinds 1960 heeft de heer Van Geest een veelvoud aan vrijwilligersactiviteiten ontplooid. Hij initieert, organiseert en coördineert veel activiteiten op het gebied van het maatschappelijk en het kerkelijk leven. Al 30 jaar is hij zeer verdienstelijk als coördinator van de Stichting 'Mensen in Nood', onderdeel van de internationale ontwikkelingsorganisatie Cordaid. Hij coördineert kledinginzamelingsacties, verzorgt publiciteit en brengt en houdt een grote groep de vrijwilligers al jarenlang bijeen. Daarnaast is hij een aantal jaren vrijwilliger geweest op het Dekenaal Dienstencentrum van het dekenaat Delft. Hij mobiliseerde en motiveerde zo'n 150 vrijwilligers in verschillende parochies bij de ontwikkeling van acties ten behoeve van projecten in de Derde Wereld. Tegelijkertijd was hij lid van het bestuur van de Diocesane Missieraad van het bisdom Rotterdam. Momenteel is hij sinds 1970 lector in de RK Joannes de Doperparochie te Pijnacker. De heer Van Geest is naast deze activiteiten al meer dan twintig jaar actief als secretaris van de postzegelvereniging en hij is bestuurslid geweest van het bestuur van de bibliotheek in Pijnacker, waar hij zorgdroeg voor een literair en educatief verantwoord boekenbestand. Met zijn idealisme, zijn werkkracht en zijn belangeloze inzet voor de medemens vervult hij een motiverende en bindende rol in de samenleving, niet alleen op lokaal maar zeker ook op provinciaal niveau en is hiermee een voorbeeld voor anderen.

De onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau wordt uitgereikt aan mevrouw H. Hordijk uit Delfgauw (46).

Mevrouw Hordijk is sinds 1982 secretaris van de Oranjevereniging Pijnacker. Deze vereniging vervult een bijzondere positie in de Pijnackerse samenleving. Mevrouw Hordijk zorgt ervoor dat de activiteiten van de Oranjevereniging zowel financieel als organisatorisch zorgvuldig verlopen. Als lid van de Oranjevereniging en als secretaris van de werkgroep is zij ook nauw betrokken bij de Beatrixrun Pijnacker. Aan deze vrijwillige activiteiten besteedt zij zeer veel tijd. Daarnaast is mevrouw Hordijk al vele jaren actief voor de Hervormde Gemeente Delfgauw. Momenteel is zij als kerkrentmeester verantwoordelijk voor het behartigen van de financiële belangen en vervult zij diverse secretariële werkzaamheden. Mevrouw Hordijk levert een substantiële bijdrage aan onze samenleving. Hiermee onderscheidt zij zich als iemand die zich geruime tijd ten bate van die samenleving heeft ingespannen en die werkzaamheden heeft verricht die voor de samenleving een bijzondere waarde hebben.

De onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau wordt uitgereikt aan de heer W. Olieman uit Pijnacker (81).

De heer Olieman is al 40 jaar een zeer actief lid van de EHBO-vereniging Pijnacker. Ondanks zijn respectabele hoge leeftijd geeft hij nog regelmatig acte de présence bij toernooien, wielerrondes en andere evenementen waarbij de aanwezigheid van een gediplomeerd EHBO-er vereist is. De intensiteit van deze op vrijwillige basis verrichte activiteiten is aanzienlijk. Zijn langdurige en vrijwillige bijdrage aan onze samenleving, zijn interesse in de medemens en zijn zeer actieve houding hierin zijn, gezien zijn 81 jarige leeftijd, bijzonder te noemen. Hij is hiermee een voorbeeld voor anderen.

De onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau wordt uitgereikt aan mevrouw P.W. Reefhuis-Moes uit Delfgauw (75).

Mevrouw Reefhuis-Moes is veertig jaar lang lid geweest van het Evangelisatiekoor in Delft waarvan de laatste twintig jaar als voorzitter. Het koor zong niet alleen in de kerk, maar trad ook op in bejaardentehuizen, zorginstellingen, ziekenhuizen en de gevangenis zodat ook daar gelegenheid werd geboden om een gezongen kerkdienst bij te wonen. Als voorzitter zorgde zij ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld was zowel voor als achter de schermen en tijdens optredens.

Daarnaast is mevrouw Reefhuis -Moes al twintig jaar gastvrouw bij een bejaardensocieteit in Delft. Ook werkt zij al jarenlang vrijwillig mee aan bloedonderzoek van het Leids Universitair Medisch Centrum. Vanwege een bijzondere medische gesteldheid is zij als bloeddonor van onschatbare waarde voor medisch onderzoek, iets waar de medische wereld haar zeer dankbaar voor is. Met al deze activiteiten heeft mevrouw Reefhuis-Moes getoond dat zij betrokken is bij het welzijn van haar medemens en met haar belangeloze inzet is zij een voorbeeld voor anderen.

De onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau wordt uitgereikt aan de heer A.L.M. Tas uit Pijnacker (65).

De heer Tas is al zeer lange tijd op vrijwillige basis nauw betrokken bij het jeugd- en jongerenwerk, zowel op lokaal als op nationaal en internationaal niveau. Hierbij valt met name zijn inzet voor de Scouting op. De werkzaamheden van de heer Tas liggen in vrijwel alle gevallen op het financiële vlak.

Tweeëndertig jaar lang is hij penningmeester geweest van de Scouting Pijnacker en mede door zijn beleid is de vereniging financieel gezond. Hij stond aan de basis van een fusie tussen de verschillende scoutinggroepen. Ook is de heer Tas al sinds 1982 penningmeester van de Stichting Jeugdcentrum De Notelaer. Mede dankzij zijn inzet kon de monumentale boerderij De Notelaer worden gerestaureerd als huisvesting voor diverse jeugdverenigingen. Daarnaast was hij ook (plaatsvervangend) hoofd cash management bij alle zes Jamborees, met inbegrip van de Europese en de Wereldjamboree, welke sinds 1992 op Nederlands grondgebied hebben plaatsgevonden. Zijn creativiteit en professionaliteit hierbij worden in den lande dan ook zeer gewaardeerd.

In de afgelopen 40 jaar heeft hij blijk gegeven zeer begaan te zijn met het jeugd- en jongerenwerk. Hij weet jongeren te bewegen om actief te zijn en te blijven op diverse terreinen. Met zijn intensieve inzet heeft de heer Tas een bijdrage geleverd aan onze samenleving.

De onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau wordt uitgereikt aan de heer N. van der Wees uit Delfgauw (85).

De heer Van der Wees is al ruim vijfendertig jaar als vrijwilliger actief. Iedere week begeleidt hij als organist vele huis- en kerkdiensten in diverse zorginstellingen, iets wat zeer gewaardeerd wordt door de bewoners van de tehuizen. Met grote vakbekwaamheid en invoelingsvermogen verzorgt de heer Van der Wees ook andere muzikale begeleiding op bijeenkomsten voor de ouderen in een aantal zorginstellingen. Een aanzienlijk deel van zijn vrije tijd is hiermee gevuld. Het bijzondere hierbij is dat de heer Van der Wees, ondanks zijn hoge leeftijd, geen dienst of bijeenkomst overslaat. Men kan altijd op hem rekenen. De heer Van der Wees heeft met zijn onvermoeibare muzikale inzet bewezen dat hij graag voor zijn zwakkere medemens klaar staat.

De onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau wordt uitgereikt aan mevrouw J. van Wijk-de Graaf uit Pijnacker (46).

Mevrouw Van Wijk-de Graaf is al 25 jaar lang nauw betrokken bij het jeugd - en jongeren werk binnen de Hervormde Gemeente Delfgauw. Begonnen als leidster van de kinderkerk en –nevendienst is zij zich gaandeweg meer gaan richten op het jeugd-ouderlingenwerk. Zij organiseert de vergaderingen van de tienerkerk, de gemeente- jeugdzondagen en de gemeente-weekenden, dit alles ter bevordering van de onderlinge saamhorigheid en om de jeugd bij de kerk te betrekken. Ook zet zij zich intensief in voor de Ouderraad van de PC Basisschool de Triangel. Als lid van de Ouderraad is zij nauw betrokken geweest bij de groei van een kleine dorpsschool naar een grote basisschool en ook nu nog is zij betrokken bij de organisatie van de binnen- en buitenschoolse activiteiten. Mevrouw Van Wijk- de Graaf heeft zich vijfentwintig jaar lang met haar vrijwillige en spontane en hulvaardige inzet buitengewoon verdienstelijk gemaakt voor onze samenleving, met name op het gebied van jeugd- en jongerenwerk. Hiermee is zij een voorbeeld voor anderen.

De onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau wordt uitgereikt aan de heer F.A.M. Zuidgeest uit Pijnacker (68).

De heer Zuidgeest zet zich al vele jaren in voor het confessionele vrijwilligerswerk. Hij is sinds 1981 op basis van vrijwilligheid in diverse functies actief geweest in de Joannes de Dooper parochie van Pijnacker, onder andere als secretaris en als vice-voorzittter van het parochiebestuur.

Daarnaast was hij lid van het curatorium van het Sint Stanislascollege te Delft en is hij sinds kort bestuurslid van IKS de Schakelaar en van Stichting Welzijn Ouderen Pijnacker.

De heer Zuidgeest heeft zich als vrijwilliger vele jaren ingezet voor de samenleving. Door zijn betrokkenheid bij de confessionele activiteiten is de parochie Joannes de Dooper tot grote bloei gekomen. En ook nu nog zet de heer Zuidgeest zich in voor de samenleving, met name voor de oudere medemens.

Met al deze activiteiten heeft hij laten zien zeer betrokken te zijn bij de samenleving en is hij daarmee een voorbeeld voor anderen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant