Westtak N470 geopend voor verkeer

Actueel 35 keer gelezen

Pijnacker - Afgelopen donderdag werd het laatste deel van de provinciale weg N 470/N 471 geopend.

Dit laatste deel, ook wel genoemd de westtak, loopt vanaf het Tolhekplein in Pijnacker-Nootdorp tot aan de rotonde Delfgauw bij bedrijvenpark Ruyven. De oost- en de zuidtak zijn vorig jaar juli al vrijgegeven voor autoverkeer.

De westtak ontsluit vanaf de A13 in Delft de woonwijk Emerald en bedrijventerrein Ruyven, gaat om de Eendenkooi en het Veenweidegebied heen richting woonwijk Keijzershof in Pijnacker om vervolgens onder de Hofpleinspoorlijn door te gaan richting het Tolhekplein. De weg kent veel elementen die nieuw zijn voor de aanleg van wegen. Voorbeelden daarvan zijn het duurzaam bouwen, het duurzaam veilig aanleggen, het aanleggen van Eco-duikers, het gebruik maken van halfverharde bermen en de landschappelijke inpassing van de weg door vormgeving, materiaal- en kleurgebruik.

Nu de N 470/N 471 helemaal klaar is ontstaat een nieuwe verbinding tussen Zoetermeer en Delft, met een aftakking naar Rotterdam. Ook wel bekend als de 'Ruggegraat van de regio'. In de Telstar van aanstaande woensdag een verslag van de officiële, maar bovenal feestelijke opening.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant