Buddenberg mag blijven, Suijker ook

Actueel 59 keer gelezen

Nootdorp - Tijdens de raadsvergadering afgelopen donderdagavond is besloten dat er geen bezwaar bestaat tegen een tweede ambtstermijn van burgemeester Rik Buddenberg.

Toch waren negen raadsleden (van de 27 stemmers) tegen een herbenoeming van Buddenberg. De burgemeester wordt na dit besluit binnenkort voorgedragen voor een herbenoeming bij de commissaris van de koningin in Zuid-Holland.

Zo ‘makkelijk’ als het stemmen over het tweede ambtstermijn van burgemeester Buddenberg verliep, zo moeilijk kreeg wethouder Leo Suijker (PvdA) het later op de avond tijdens een discussie over de inhoud van de Nota Jeugd.

Het CDA gaf aan een goed jeugdbeleid te omarmen, maar ziet in het dikke boekwerk helemaal niets nieuws. De partij diende een motie in en gaf vervolgens aan het rapport niet te steunen. Leo Suijker vond dit principiële standpunt van het CDA onaanvaardbaar en trok zich, nadat het CDA dit al eerder had gedaan, terug met zijn fractieleden. “Dit is alles wat ik kan geven, meer dan zestig aanbevelingen zijn er gedaan in de nota. Als er geen steun wordt gegeven aan dit rapport, trek ik mijn conclusies”, aldus Suijker.

Na een lijmpoging door onder andere fractievoorzitter Peter van Haagen van de VVD, werd door Suijker de belofte gedaan om de aanbevelingen van het CDA, die zelf een onafhankelijk onderzoek waren gestart naar het jeugdbeleid in de gemeente, mee te nemen in het uiteindelijke plan. CDA-Fractievoorzitter Bob van der Deijl kon hier mee leven.

› Nota Jeugd

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant