Binnenbrand in flatwoning Acacialaan

Actueel 29 keer gelezen

Pijnacker - In een woning aan de Acacialaan in Pijnacker-Noord heeft dinsdagavond rond zes uur korte tijd brand gewoed in een wasdroger.

Bewoners alarmeerde de brandweer die uitrukte met twee spuitwagens. In allerijl werden de aanwezige huisdieren door de bewoners in veiligheid gebracht. De brandweer heeft de wasdroger op het balkon van het flatgebouw geblust en de woning gecontroleerd. Niemand raakte gewond.

Update: Op basis van goed geïnformeerde bronnen, blijkt dat een bewoonster na de brand is behandeld door de GGD. Zij probeerde in eerste instantie zelf het vuur te doven en heeft hierbij te veel rook ingeademd. Salvage Brandsanering draagt zorg voor de afhandeling van de brand.

Pluizenfilter

Als een wasdroger niet goed onderhouden wordt (bijvoorbeeld als het pluizenfilter niet wordt schoongehouden), kan er brand ontstaan. Jaarlijks ontstaan in Nederland enkele honderden woningbranden door het gebruik van wasdrogers. Volgens verzekeringsmaatschappij Interpolis, was dat de oorzaak van vijf procent van de bij haar geregistreerde woningbranden. Interpolis schat de totale schade per jaar in Nederland op zo'n vijf miljoen euro.

Het gevaar wordt vergroot, doordat wasdrogers vaak op zolder of in een berging staan, of 's nachts worden gebruikt vanwege de goedkopere nachtstroom. Daardoor wordt een beginnende brand niet direct opgemerkt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant