Vermissing blijkt ‘grapje’

Actueel 65 keer gelezen

Nootdorp – Op internet verschenen deze week berichten over de vermissing van een 15-jarige jongen uit Nootdorp. De puber zou sinds donderdag 23 augustus 2007 vermist zijn na een ruzie in de ouderlijke woning en van de aardbodem zijn verdwenen.

Tros Vermist, een serieus opsporingsprogramma dat al menig vermiste terug vond, plaatste de vermissing op de homepage bij ‘recente vermissingen’, inclusief foto en signalement. “De jongen is weggelopen na een ruzie en wordt gezocht door familieleden”, was er te lezen op de website van de Tros. De internetredactie van Telstar-online vond woensdag de berichtgeving op de website van het Tros televisieprogramma “Vermist” en besloot om op lokaalniveau aandacht te besteden aan de zaak.

De redacteur van Telstar-online belde met de plaatselijke politie voor meer informatie. De vermissing was niet bekend bij het bureau aan de Nootdorpseweg, sterker nog, in het landelijk systeem werd geen enkele verwijzing gevonden naar de vermissing van de Nootdorper. Een telefoontje naar de redactie van Tros Vermist gaf ‘meer’ duidelijkheid. “We hebben de berichtgeving over de jongen teruggetrokken”, meldde de telefoniste enigszins geschrokken door alle ophef. “Wij krijgen bijna dagelijks valse meldingen over personen die zogenaamd vermist zijn." Op de vraag waarom deze vermissing niet even geverifieerd is met familieleden, heeft de redactie geen antwoord.

De bewuste grappenmakers zijn vaak moeilijk te traceren, maar veroorzaken een hoop onrust. Een vermissing is een serieuze zaak en de media heeft in de opsporing vaak een belangrijke rol. Voor de gene die wel vermist worden zou Jaap Jongbloed, presentator van Tros Vermist, onnavolgbaar zeggen: “Kijk naar ze uit, ze kunnen niet gemist worden!”

Uit privacyoverwegingen hebben wij in dit artikel de naam van de bewuste jongen niet (meer) genoemd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant