The Accelerators en The Better Offs

Actueel 18 keer gelezen

Pijnacker - Op zaterdagavond 29 september komen twee van de meest populaire Rotterdamse punkrockbands The Accelerators en The Better Offs naar OJC De Trucker. Beide bands timmeren de laatste jaren behoorlijk aan de weg en hebben inmiddels, vooral door hun overtuigende live-act een behoorlijke schare fans opgebouwd. De zaal gaat aanstaande zaterdag om 21.00 uur open en de entree bedraagt 4 euro, pashouders 2 euro.

Het Rotterdamse viertal The Accelerators maakt al sinds 2003 de podia in binnen- en buitenland onveilig met hun punkrock die hetzelfde genre als The Apers heeft. Sterk beinvloed door bands als Ramones, Screeching Weasal, The Dwarves en Rancid. Afgelopen zomer deden zij een grote tournee door Engeland, waar hun optredens zeer goed ontvangen werden. In 2004 debuteerde The Accelerators met een live split EP samen met stadsgenoten the Centerfolds. Datzelfde jaar was er de release van de ep ‘Hit The Gas Motherfucker’ ook op Deviltown records. Een jaar later was er de overal goed ontvangen EP ‘No More Fuckin’ Drama’. In 2006 brachten de Rotterdammers weer een split cd uit, samen met de uit Brighton Engeland afkomstige punkrockband Random Heroes. Aan productiviteit geen gebrek, want onlangs verscheen de single ‘My Baby Is An Undertaker’, welke nu al onder de Nederpunkklassiekers gerekent mag worden. De laatste jaren zijn The Accellerators een veelgevraagde act, die behalve in ons land en in Engeland, ook landen als Spanje, Italie, Duitsland, Oostenrijk en België opgetreden heeft. Zij speelden inmiddels met bekende punkrockbands als Rise Against, Teenage Bottlerocket, The Casualties, Groovie Ghoolies, Janez Dedt en natuurlijk The Apers.

Na een zeer succesvol jaar, met een cd-release en een aansluitende tour langs Nederlandse zalen, zijn The Better Offs enthousiaster en ambitieuzer dan ooit tevoren. Na een paar jaar van oefenen, schrijven, opnemen en optreden, weten de bandleden dat ze genoeg kwaliteit in huis hebben: songwriting van goed niveau, een retestrakke stage act die geen moment saai wordt en het enthousiasme om iedere zaal op hun hand te krijgen. Luister naar The Better Offs en je hoort beukende drums, superstrak basspel, een gigantisch gitaargeluid, melodieuze zang en een piepende synthesizer. Luister goed en je hoort een band die net zo goed 'the next best thing' in de internationale punkrock kan zijn. Gek misschien, maar deze band komt gewoon uit Rotterdam en Utrecht. The Better Offs stammen uit 2002. Een band die muziek maakt volgens hun eigen criteria: energiek, krachtig en met een goede balans tussen 'straight forward' en 'verrassende elementen'. Geïnspireerd door bands als NoFX, Green Day (voor de oogschaduw), The Libertines en Motion City Soundtrack. 2006 was tot nu toe het meest succesvol, met de release van het eerste volledige album 'Talk is Silver, Guns are Gold', opgenomen bij de bekende Rocketdog Studio van Eppie 'Berserker' Hotz in Westervoort en gemastered door Dennis Leidelmeijer van Excess Studios Rotterdam (o.a. The Apers en After Forever). Op dit debuutalbum laat de band zien dat je geen dure studio nodig hebt. Zolang de liedjes en de arrangementen maar voldoende kwaliteit bevatten. Een mening die wordt gedeeld door pers, publiek, zalen en Squash Records, die de cd heeft uitgebracht. Met deze release uit 2006 en de debuut-EP 'Smash Hits' uit 2004, heeft de band aardig wat ervaring opgedaan in songwriting, opnemen, touren en onophoudelijk samenspelen. Nummers met een gigantische hoeveelheid energie en enthousiasme, die zalen als Waterfront, 013, LVC en het Paard al hebben overtuigd.

Uit de krant