12 inch-fietsen dit weekend klaar

Actueel 214 keer gelezen

Pijnacker - Komend weekend staan er een aantal gloednieuwe fietsjes klaar voor de deelnemers van de 12 inch-race 2007 bij café de Guyter aan de Stationsstraat in Pijnacker.

Door een probleem bij de fabrikant konden de fietsen niet eerder worden geleverd. "De fabriek was failliet en hebben een doorstart gemaakt, waardoor alle leveringen opgeschort werden, dus ook de 200 nieuwe 12 inch-fietsjes. Ook deze afspraak is weer onder voorbehoud want de fietsjes zijn van de week gespoten en worden donderdag in elkaar gezet waardoor ze donderdag aan het einde van de dag verstuurd worden van Duitsland naar Nederland. Wij verwachten dan dat ze vrijdagavond bij ons afgeleverd worden, we zorgen er dan voor dat de fietsjes gelijk afgemonteerd worden en naar de Guyter worden gebracht", is te lezen op de website van de organisatie.

De organisatie biedt excuses aan voor de late levering, maar men hoopt dat er nog tijd genoeg is om het voertuig te 'pimpen' voor de race op 15 september 2007. Dit zal ongetwijfeld gaan lukken gezien de successen van de afgelopen vier jaar. De 12inch-race is in korte tijd uitgegroeid tot een van de meest populaire evenementen in de gemeente Pijnacker.

Doelen

Het eerste goede doel, waar ruim 500 enthousiaste deelnemers voor rijden, is VONK (Vrij universitair medisch centrum Onderzoek Naar Kinderkanker). VONK is een project van het VUmc Fonds. Dit fonds werft geld voor projecten van VU medisch centrum in Amsterdam. Dhr. Paans uit Nootdorp wist de organisatie te overtuigen betreffende de noodzaak van het onderzoek naar kinderkanker. In het VU Medisch centrum in Amsterdam doen artsen en onderzoekers onder leiding van professor G.J.L. Kaspers onderzoek naar het op maat bestrijden van kinderkanker. Een ander project van VONK is het volgen van kinderen die behandeld zijn aan kinderkanker. Zo’n 50% van deze kinderen heeft ‘Late Effecten’ van de behandelingen overgehouden. Omdat op late leeftijd bijvoorbeeld geestelijke en lichamelijke ontwikkelingsachterstand en verminderde vruchtbaarheid vaak voorkomt. Het doel is dan ook om aanpassingen te doen aan de huidige behandelingen om de kans op late effecten te verkleinen.

Stichting Doe Een Wens is het tweede doel waarvoor dit jaar gereden gaat worden. Een overweldigend aantal mensen inclusief de wereldberoemde speaker van de 12 inch-race Wil Bosche gaf aan dat dit een goed doel is waar Pijnacker zich voor in zou moeten zetten.

Stichting Doe Een Wens is een organisatie die de wens van kinderen van drie tot achttien jaar met een levensbedreigende ziekte uit laat komen.

Uiteindelijk zal de totale opbrengst van de 12 inch-race eerlijk verdeeld worden over deze twee goede doelen. Voor meer informatie kunt u terecht op de site: www.12inchrace.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant