Verkeerscontrole in Nootdorp

Actueel 258 keer gelezen

Nootdorp - Bij een verkeerscontrole op de Oudeweg op 22 augustus tussen 14.50 uur en 15.45 uur heeft de politie dertien bekeuringen uitgeschreven. Automobilisten kregen een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel en mobiel bellen. De politie lette ook op kinderen die achterin een auto zaten.

De regels voor het vervoeren van kinderen in de auto vloeien voort uit Europese richtlijnen en moeten de veiligheid van kinderen in de auto verbeteren. Tijdens onder andere gordelcontroles zal Politie Haaglanden ook het vervoer van kinderen in de auto controleren.

In het algemeen geldt dat alle kinderen kleiner dan 1.35 meter verplicht zijn om in een goedgekeurd kinderzitje of zittingverhoger te zitten zodra zij in een auto worden vervoerd. Zowel voorin als achterin de auto. Kinderen die groter zijn dan 1.35 meter moeten in de auto zitten met een autogordel om. Waarbij geldt dat de autogordel op de juiste wijze gedragen wordt. Ook het kinderzitje of zittingverhoger zelf moeten goedgekeurd zijn volgens het ECE-reglement 44/03 of 44/04. Goedgekeurde veilige kinderzitjes of zittingverhogers zijn te herkennen aan het keuringslabel waarop deze gegevens staan vermeld.

Op www.kinderzitjes.nl staat meer informatie over veilig vervoer van kinderen in de auto, de uitzonderingen op de regels en een overzicht van de verschillende soorten kinderzitjes.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant