Vernieling en brandstichting HCP

Actueel 56 keer gelezen

Pijnacker - Het bestuur van hockeyclub Pijnacker (HCP) heeft op haar website een oproep geplaatst naar aanleiding van een aantal vernielingen, brandstichtingen en bekladdingen. De incidenten hebben de afgelopen weken plaatsgevonden. Het bestuur heeft ervoor gekozen om ieder lid met een persoonlijke e-mail te informeren en daarnaast de informatie op de site www.HCPijnacker.nl te zetten om mensen nader te informeren.

In het weekeinde van het zeer geslaagde Courgettetoernooi is op zondag 15 juli 2007 in alle vroegte de toplaag van het kunstgras van veld 2 over een lengte van 25 meter en breedte van 50 cm in brand gestoken. Door kordaat optreden van drie leden is mogelijk erger voorkomen. De schade is ongeveer 5000 Euro.

Op vrijdag 20 juli voor het vertrek van de jeugd naar het hockeykamp is het clubhuis beklad, besmeurd en zijn sloten met lijm verstopt en vernield. Op de ramen van het clubhuis is de tekst ‘DIE TC’ met pasta geschreven.

In de nacht van vrijdag 20 juli op zaterdag 21 juli 2007 is de toplaag van het kunstgras van veld 1 over een lengte van ongeveer 20 meter bij de middenstip waarschijnlijk in brand gestoken, althans op zaterdag is de schroeiplek hiervan aangetroffen. De schade is ongeveer 5000 euro.

Inmiddels is aangifte gedaan bij de politie en wordt door de politie Pijnacker-Nootdorp een strafrechtelijk onderzoek ingesteld om de dader(s) van de vernielingen en de brandstichtingen op te sporen. Iedere informatie die kan leiden tot aanhouden van de dader(s) kunt u bij de politie van Pijnacker-Nootdorp inbrengen via 0900-8844.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant