Geld terug na skimming pinautomaat

Actueel 50 keer gelezen

Pijnacker - Klanten die afgelopen weekend zijn getroffen door skimming bij het pinautomaat van de ABN Amro op het Raadhuisplein worden schadeloos gesteld. Hoeveel mensen slachtoffer zijn geworden van skimming wil de bank niet bekend maken.

De bank heeft zoveel mogelijk mensen op de hoogte gebracht van het voorval, de passen zijn geblokkeerd en mensen waar onrechtmatig geld van de rekening is gehaald krijgen dit bedrag terug van de bank.

Nieuwe gleuven

De ABN Amro is sinds kort een actie gestart om 1200 pinautomaten in Nederland te voorzien van een speciale aanpassing waardoor het niet meer mogelijk moet zijn om een nep invoergleuf te plaatsen op het automaat.

Skimming

Skimming is het op onrechtmatige wijze bemachtigen en kopiëren van pinpas- of creditcardgegevens. Meestal wordt voor dit doel een pinautomaat in een onbewaakt ogenblik “bewerkt”, zodat een argeloze klant, die een transactie verricht niet merkt dat zijn gegevens gekopieerd worden. Daarbij wordt door middel van diverse trucs, zoals een erbij geïnstalleerde minicamera of “over de schouder meekijken”, de pincode afgekeken. Later kan dan de pas nagemaakt worden en wordt er geld van de betreffende rekening mee opgenomen.

Bescherm uw pincode

De pincode is de sleutel tot uw geld. Zonder deze pincode kunnen criminelen geen geld van uw rekening opnemen. U dient daarom te allen tijden uw persoonlijke pincode geheim te houden. Daarom is het zeer belangrijk dat u de pincode tijdens het intoetsen afschermt en dat u zich tijdens de geldtransactie niet laat afleiden.

Voor vragen over het incident in Pijnacker kunt u bellen met ABN Amro via 0900-0024.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant