Werkzaamheden Rijksweg A12

Actueel 85 keer gelezen

Regio - Rijkswaterstaat voert in het weekend van 29 juni werkzaamheden uit aan de A12. Van vrijdagavond 29 juni 22.00 uur tot en met maandag 2 juli 05.00 uur is de A12 vanaf knooppunt Gouwe in de richting Den Haag tot afslag Waddinxveen én vanaf afrit Zoetermeer/Pijnacker richting Gouda afgesloten voor alle verkeer. Weggebruikers worden omgeleid en moeten rekening houden met extra reistijd.

De werkzaamheden houden verband met de verbreding van de A12. Het viaduct over de N456 (Bredeweg) bij Waddinxveen is de afgelopen periode verbreed en nu kunnen de rijbanen op hun definitieve plaats worden gelegd.

Omleidingen:

Verkeer vanuit Utrecht - naar Zoetermeer rijdt over de N11 en de N209 (omleidingsroute A)

-naar Waddinxveen rijdt via afrit 11 Gouda (omleidingsroute W)

-richting Den haag rijdt via de A20 en de A13 (omleidingsroute D)

Verkeer vanuit Den Haag en Zoetermeer richting Utrecht rijdt via de A4 en N11 (omleidingsroute U)

Verkeer vanuit het Westland/Delft en Rijswijk richting Utrecht rijdt over de A13 en de A20 (omleidingsroute U)

Verkeer vanuit Den Haag naar Bleiswijk rijdt via afrit 7 Zoetermeer (omleidingsroute B)

Adviesroutes

Verkeer vanuit Pijnacker, Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek, Bleiswijk en Zevenhuizen wordt geadviseerd via de A13 en A20 te rijden.

Verkeer vanuit Zoetermeer, Stompwijk, Zoeterwoude, Benthuizen en Hazerswoude wordt geadviseerd via de N11 te rijden.

Verkeer vanuit Boskoop en Waddinxveen wordt geadviseerd via de N207 en toerit 11 Gouda te rijden.

Openbaar vervoer

Rijkswaterstaat biedt alternatief vervoer aan in de vorm van het vanAnaarBeter-trein- en -buskaartje.

Met het vanAnaarBeter-treinkaartje is het mogelijk om tijdens de werkzaamheden voordelig te reizen tussen Gouda en Den Haag (en tussenliggende stations) in beide richtingen. Het kaartje is een dag geldig en er kan mee gereisd worden op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli. Het kaartje is voor € 2,- (retour 2e klas) te koop bij de kaartautomaten op de NS-stations onder de knop “Acties/Evenementen”. Vergeet niet uw kaartje te stempelen in een van de gele stempelautomaten. Inlichtingen zijn verkrijgbaar bij het servicepunt.

Met het vanAnaarBeter-buskaartje is het mogelijk om tijdens de werkzaamheden voordelig te reizen op de lijndiensten 177, 178, 190, 197, 380/381 en 382 van Connexxion. Het kaartje is geldig op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli. Het kaartje is voor € 2,- (retour) te koop bij de buschauffeur. Overstappen met dit kaartje is niet mogelijk. Voor meer informatie over de route en de vertrektijden van de lijndiensten, kijk op www.connexxion.nl

Samenwerking project A12

Rijkswaterstaat werkt in het project A12 samen met de Provincie Zuid-Holland en het stadsgewest Haaglanden aan een betere bereikbaarheid in de regio. De partners werken samen aan een oplossing voor het fileprobleem op de A12 tussen Den Haag en Gouda en vice versa. De maatregelen betreffen zowel fietsers, Ov-gebruikers en automobilisten.

Meer informatie

Meer informatie over de afsluiting en de omleiding krijgt men via het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat 0800-8002.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant