Deelnemerslijst 12 inch-race online

Actueel 64 keer gelezen

Pijnacker - Zaterdag 15 september 2007 staan er 500 deelnemers aan de start voor de vijfde editie van de legendarische 12 inch-race. De opbrengst van de race gaat dit jaar naar twee doelen.

Het eerste goede doel is VONK (Vrij universitair medisch centrum Onderzoek Naar Kinderkanker). VONK is een project van het VUmc Fonds. Dit fonds werft geld voor projecten van VU medisch centrum in Amsterdam. Dhr. Paans uit Nootdorp wist de organisatie te overtuigen betreffende de noodzaak van het onderzoek naar kinderkanker. In het VU Medisch centrum in Amsterdam doen artsen en onderzoekers onder leiding van professor G.J.L. Kaspers onderzoek naar het op maat bestrijden van kinderkanker. Een ander project van VONK is het volgen van kinderen die behandeld zijn aan kinderkanker. Zo’n 50% van deze kinderen heeft ‘Late Effecten’ van de behandelingen overgehouden. Omdat op late leeftijd bijvoorbeeld geestelijke en lichamelijke ontwikkelingsachterstand en verminderde vruchtbaarheid vaak voorkomt. Het doel is dan ook om aanpassingen te doen aan de huidige behandelingen om de kans op late effecten te verkleinen.

Stichting Doe Een Wens is het tweede doel waarvoor dit jaar gereden gaat worden. Een overweldigend aantal mensen inclusief de wereldberoemde speaker van de 12 inch-race Wil Bosche gaf aan dat dit een goed doel is waar Pijnacker zich voor in zou moeten zetten.

Stichting Doe Een Wens is een organisatie die de wens van kinderen van drie tot achttien jaar met een levensbedreigende ziekte uit laat komen.

Uiteindelijk zal de totale opbrengst van de 12 inch-race eerlijk verdeeld worden over deze twee goede doelen.

Tijdens de inschrijfavond op 2 juni hebben 500 deelnemers zich ingeschreven, deze lijst staat sinds vanavond online op de website van de 12 inch-race. Klik hier voor de lijst!

› Klik hier voor de video van 2 juni

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant