Heropening Biesieklette Pijnacker

Actueel 239 keer gelezen

Pijnacker - Op donderdag 3 mei wordt de fietsenstalling van Biesieklette in Pijnacker heropend. Wethouder Piet van Adrichem verricht samen met de directeur van Stichting Biesieklette, de heer H. de Graaff, de openingshandeling om 16.00 uur.

Tijdens de aanleg van de RandstadRailhalte Pijnacker Centrum is de voormalige fietsenstalling van Biesieklette enige tijd gesloten geweest. Deze fietsenstalling is nu verplaatst en wordt op 3 mei officieel heropend.

De fietsenstalling is gratis, biedt plaats aan bijna 800 fietsen en wordt bewaakt gedurende de volgende tijden:

maandag t/m woensdag 06.30 - 21.00 uur

donderdag en vrijdag 06.30 - 22.00 uur

zaterdag 08.00 - 19.00 uur

zondag 09.00 - 19.00 uur

Buiten deze tijden is de fietsenstalling ook open, maar is er geen bewaking aanwezig. Verder zijn er ook diverse stallingen buiten de hekken van de bewaakte stalling. Hier staan ook de fietskluisjes, die te huur zijn via NS Fiets.

In totaal zijn er momenteel rondom de halte Pijnacker Centrum 900 plaatsen voor fietsenstalling: aan de Hesselt van Dinterlaan is ook een stalling voor zo'n 100 fietsen. Na de aanleg van het nieuwe Emmapark komen hier ongeveer 340 stallingen bij aan de rand van het park.

Biesieklette verhuist in 2009 naar de overkant van het spoor en komt op het voorplein van de halte aan de Klapwijkseweg. De capaciteit op de nieuwe plek blijft hetzelfde en biedt eveneens plaats voor bijna 800 fietsen. Hiermee komt de totale capaciteit uiteindelijk op ruim 1200 plaatsen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant