Fiets Check Ackerweide

Actueel 14 keer gelezen

Pijnacker - Vandaag konden alle kinderen van basisschool Ackerweide hun fiets laten controleren tijdens de Fiets Check. BOVAG-afdeling Tweewielerbedrijven organiseert deze Fiets Check in het kader van de Wereld Verkeersveiligheidsweek bij scholen in heel Nederland. In twaalf provincies doen in totaal zo'n 16 scholen mee aan de Fiets Check.

Ter plekke repareren

Kinderen van wie de fiets niet door de keuring heen kwam, werden ter plekke doorverwezen naar de plaatselijke 'fietsdokter'. Op het schoolplein van de Ackerweide was Robert Visser van Tweewielers Visser met een collega aanwezig om kleine reparaties meteen uit te voeren. Zo konden de kinderen 's middags alsnog weer veilig naar huis fietsen. Visser licht toe: "Het is vaak slechts een kwestie van klein achterstallig onderhoud; achterlicht stuk, loszittende spaken of een versleten buitenband. Toch kunnen deze kleine dingen grote gevolgen hebben in het verkeer als je er niets aan doet. De Fiets Check is een leuk en leerzaam evenement geweest voor de kids!"

De Fiets Check

Fietsen van kinderen zijn over het algemeen niet veilig. Toch is het belangrijk dat alles aan een fiets nauwkeurig is afgesteld want hij moet veilig en betrouwbaar zijn in het verkeer. Een auto wordt regelmatig weggebracht voor een onderhoudsbeurt, maar wat te denken van een regelmatige controlebeurt van de fiets? De Fiets Check bestaat uit maar liefst veertig controlepunten, maar met het Fiets Check formulier is het mogelijk om in twee minuten een algehele indruk te krijgen van de onderhoudsstaat van de fiets; doet de verlichting het en zitten er reflectoren op de vereiste plaatsen, zijn de banden goed opgepompt en werken de remmen goed? Wanneer een fiets door de keuring heen komt is deze in optimale staat en krijgt de eigenaar ervan een goedkeuringsticker op het spatbord geplakt.

De Fiets Check zorgt ervoor dat kinderen op jonge leeftijd al leren dat het van groot belang is je met een veilig vervoermiddel op de openbare weg te begeven.

Uit de krant