Delft ook kritisch over 380 kV

Actueel 307 keer gelezen

Regio - De aanleg van een nieuwe hoogspanningsleiding aan de zuidkant van Delft moet met zo min mogelijk hinder voor de inwoners van Delft en liefst ondergronds plaatsvinden. Een tracé in de nabijheid van gevoelige bestemmingen als sportfaciliteiten en kinderopvang is niet acceptabel. Dat schrijft het college in een zienswijze die is ingediend als reactie op de startnotitie voor de milieueffectrapportage van het rijk.

Het college betreurt het dat het ondergrondse tracé niet gekozen is als voorkeurstracé en dringt aan op onderzoek naar dat tracé en op het mee nemen van ondergrondse aanleg in de beoordelingskaders. Ook plaatst het college kanttekeningen bij de snelheid die het rijk aanhoudt: “Wij vrezen dat de voortvarendheid ten koste gaat van de zorgvuldigheid van de procedures”. Het college stelt dat in de startnotitie diverse conclusies staan, die niet verder worden onderbouwd. Delft wijst er op dat bij de aanleg binnen de grenzen van de gemeente Delft, het gemeentelijk beleid uitgangspunt is en dat aanleg zoveel mogelijk recht moet doen aan de doelen van het gemeentelijk beleid.

Eerder riep het college Delftenaren op actief deel te nemen aan de inspraakprocedure. Tot 14mei kunnen reacties op de startnotitie worden ingediend. De nieuwe 380 kV hoogspanningsleiding wordt aangelegd door TenneT, de beheerder van het landelijk hoogspanningsnet. De leiding verbindt Wateringen met Beverwijk, via Zoetermeer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant