Josephschool opent schooltuin

Actueel 25 keer gelezen

Pijnacker - Al jarenlang hebben de kleuters van de Josephschool op dinsdagochtend “tuinles” in de schooltuintjes achter de school. Voorheen werden er groene lessen gegeven door juf Wilhelmien Zeestraten en juf Lenie van den IJssel.

Juf Wilhelmien heeft inmiddels plaats gemaakt voor juf José van Ruyven. Met veel enthousiasme zijn deze dames iedere week in de tuin bezig.

Al weken is er door een groep mensen hard gewerkt om de tuin te reorganiseren. Maandag 23 april was het dan zover. De nieuwe schooltuin was helemaal klaar en kon die middag om 3 uur feestelijk geopend worden door juf Els.

Alle kleuters waren samen met een ouder aanwezig bij deze feestelijke gebeurtenis. De tuin heeft een nieuwe naam gekregen en heet voortaan: de torteltuin, net zoals de tuin in het boek van Pluk van de Petteflet van Annie M.G. Schmidt. Ook werd er een lint doorgeknipt met de heggenschaar door twee stoere kleuterjongetjes. Daarna werden er gouden tuinschepjes uitgereikt aan tuinwerkers die zich zeer verdienstelijk gemaakt hebben.

Nu de schooltuin, maandag, officieel opnieuw geopend is, werd er de dinsdag erna weer superhard gewerkt.

Uit de krant