Groenteman verliest weddenschap

Actueel 144 keer gelezen

Pijnacker – Mieke Termoshuizen van ’t Winkeltje van Terre des Hommes in Pijnacker was onlangs als ‘televisiester’ te zien in een programma van SBS. De Pijnackerse die al een paar decennia een van de vrijwilligers is in het ‘tweedehands winkeltje’, ging een week met een hospitaalboot mee in de binnenlanden van Brazilie.

Ze droeg tijdens de opnames soms een pet van groenteman André Paap. Als De Pet van Paap op televisie en in de Telstar ‘in beeld’ zou komen, dan kreeg Mieke een gage van vijftig euro. Bij de Ster-reclame red je het trouwens niet voor dat bedrag!

Het lukte en woensdag 4 april overhandigde André Paap aan Mieke het geld dat natuurlijk ten goede komt aan het werk van Terre des Hommes. In zijn winkel aan het Emmapark had André nog een Fooienpot voor Mieke neergezet en dat leverde ook nog het nodige op. Al met al rondde Paap het naar boven af tot honderd euro!

Voor de deur van het altijd drukke winkeltje van Terre des Hommes op de hoek van de Emmastraat en de Van Brachtstraat nam Mieke met veel genoegen het geld in ontvangst. Tegelijk kreeg ze van André Paap het eerste exemplaar van een nieuw soort tomaat waarvan de Pijnackerse speciaalzaak natuurlijk ‘de primeur in Nederland’ had.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant