Nieuwe inspraakronde 380 kV verbinding

Actueel 341 keer gelezen

In de Randstad is een nieuwe hoogspanningsverbinding nodig; de zogenaamde `Randstad 380 kV verbinding`. Deze moet ervoor zorgen dat er ook in de toekomst voldoende capaciteit is voor transport van elektriciteit en daarmee voor zekerheid in de Nederlandse elektriciteitsvoorziening.

Rekening houden met verschillende belangen Een gedeelte van de verbinding komt te liggen tussen Wateringen en Zoetermeer. Dit kan gevolgen hebben voor bewoners van dit gebied. Zij zullen de komende jaren te maken krijgen met de aanleg en aanwezigheid van hoogspanningsmasten in hun leefomgeving. De ministeries van Economische Zaken en VROM en de beheerder van het elektriciteitsnet TenneT zijn zich hiervan bewust en willen bewoners in dit gebied daarom vroeg en vaak in het proces betrekken. De overheid maakt graag gebruik van lokale kennis en ervaringen, zodat zij zo veel mogelijk rekening kan houden met de verschillende belangen. Zij bieden op verschillende momenten in het proces de mogelijkheid om in te spreken.

Vanaf drie april een nieuw inspraakmoment Dan verschijnt namelijk de startnotitie Randstad 380 kV hoogspanningsverbinding Wateringen ­ Zoetermeer die ter inzage ligt op de gemeentehuizen van de betrokken gemeenten. De startnotitie beschrijft welke verschillende alternatieve tracés onderzocht gaan worden en welke milieueffecten meegenomen worden in dit onderzoek. Tot en met 14 mei kan iedereen hierop reageren.

Uitnodiging voor informatieavond

In samenwerking met de beheerder van het landelijke hoogspanningsnet TenneT, organiseert het Ministerie van Economische Zaken een informatiebijeenkomst voor de inwoners van Pijnacker-Nootdorp op 17 april van 19.00 ­ 21.30 uur in de Ontmoetingskerk in Pijnacker. Op deze inloopavond kunt u informatie krijgen en vragen stellen zodat u goed geïnformeerd uw mondelinge of schriftelijke inspraakreactie kunt geven.

Meer informatie is te vinden op website www.bureau-energieprojecten.nl of u kunt bellen met: Bureau energie-projecten, telefoon 070-3798979. Adres: Inspraakpunt, Postbus 30316, 2500 GH DEN HAAG

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant