Afbeelding

Liberaal Lokaal dient zienswijze in tegen helihaven

Actueel 35 keer gelezen

Nootdorp - De Gemeenteraadsfractie van Liberaal Lokaal van de gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft een zienswijze ingediend bij Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid Holland tegen de geplande helihaven nabij het Prins Clausplein in Den Haag.

Het bedrijf Heliplan heeft bij de provincie een verzoek ingediend voor een helihaven aan de Spoorlaan in Den Haag. Deze locatie ligt op zeer korte afstand van Nootdorp, gemeente Pijnacker-Nootdorp.

Liberaal Lokaal is van mening dat deze geplande helihaven veel te dicht bij de woonwijk in Nootdorp en andere locaties ligt. De vertrekkende en aanvliegende helikopters gaan voor teveel geluidsoverlast zorgen. Gevreesd wordt dat de helikopters ook laag over de woningen gaan vliegen. Tevens heeft Liberaal Lokaal vragen over de veiligheid. Daarnaast zal er sprake zijn van onnodige uitstoot van uitlaatgassen en fijnstof. Een mogelijke waardedaling van de woningen in de directe omgeving van de helihaven wordt niet uitgesloten.

Liberaal Lokaal wijst er op dat op 12 kilometer afstand een internationale luchthaven ligt, Rotterdam The Hague Airport (Zestienhoven) waar helikopters mogen opstijgen en landen. Liberaal Lokaal is van mening dat van deze luchthaven gebruik kan worden gemaakt en dat de geplande helihaven volstrekt onnodig is.

TelstarTV sprak vorige week met Nootdorper Ruud Ram. Hij maakt zich ook grote zorgen over de komst van een helikopterhaven op een steenworp afstand van zijn woonwijk.

Uit de krant