Afbeelding

Trots wil opheldering Feel Good Radio

Actueel 66 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - De lokale partij Trots op Pijnacker-Nootdorp wil opheldering over plannen van voormalig Radio Excellent, Feel Good Radio. Fractiemedewerker Jan Zegwaard heeft vragen gesteld aan de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

"Bij het beluisteren van de lokale radio op dit moment valt op dat er enkel muziek beluisterd kan worden. Technisch gezien is dit niet meer dan een simpele huis-, tuin-, en keukencomputer die vanzelf zijn werk doet. Afgezien van de kosten aan de Buma Stemra zijn dit de kosten niet, ik kan dit al met mijn I-pad van de gemeente", schrijft Jan Zegwaard in een brief aan de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

Contact gaat uiterst moeizaam
Onlangs is de lokale radio voor Pijnacker-Nootdorp, Radio Excellent, overgenomen door EasyFM. Laatstgenoemde kreeg juridisch gedonder over de naam en heeft inmiddels de naam Feel Good Radio aangenomen. De lokale intenties van het radiostation zijn onduidelijk. Prangende vragen worden veelal niet beantwoord, zo ervaart ook Zegwaard. "Wij proberen al enkele weken contact te krijgen met de stichting maar dat gaat uiterst moeizaam", aldus de politicus die zelf ooit aan de wieg stond van het toentertijd populaire Stadsradio Rotterdam.

Wethouder doet nog geen uitspraken
Ook op internet wordt druk gespeculeerd: "Geen redactie, geen spoortje lokaal nieuws, sport of cultuur. Laatste post op Facebook is bijna twee weken oud. Lijkt me vooralsnog geen langlopend project", schrijft iemand op radioforum.nl. Het station probeerde eerder voet aan de grond te krijgen in Roosendaal.

De gemeente laat in een reactie weten: De Stichting Omroep Pijnacker-Nootdorp heeft inderdaad een subsidiebedrag aangevraagd. Hierover neemt het college voor 31 december 2014 een beslissing. Tot dat besluit doet de wethouder geen uitspraken over bedragen.

Leers hieronder de mail van Trots op Pijnacker-Nootdorp

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant