Afbeelding

Muziek in de bieb

Actueel 59 keer gelezen

Pijnacker - Op zaterdagmiddag 13 december organiseert Muziekvereniging Excelsior Pijnacker in samenwerking met Bibliotheek Oostland de activiteit “Muziek in de Bieb”.

Tijdens deze interactieve muzikale middag kunnen kinderen vanaf 6 jaar onder leiding van een docent op speelse wijze kennismaken met muziek en met verschillende muziekinstrumenten. En de instrumenten kunnen natuurlijk ook echt uitgeprobeerd worden!

Ben je geïnteresseerd in muziek of wil je zelf een instrument leren spelen, kom dan vooral langs. De deelname is gratis. En onder het motto ‘muziek horen is muziek willen maken’ zullen aansluitend diverse leerlingen van de muziekvereniging een aantal korte optredens verzorgen. Ook kan deze middag meer informatie worden verkregen over de muziekopleiding van de muziekvereniging. Muziek in de Bieb vindt plaats op zaterdag 13 december van 14.00 uur tot 15.00 uur in Bibliotheek Oostland, Julianalaan 47 in Pijnacker. U bent van harte welkom!

Muziekvereniging Excelsior Pijnacker is een bruisende muziekvereniging die al meer dan 100 jaar actief is in Pijnacker-Nootdorp en omstreken. De vereniging is voortdurend in beweging en steunt op drie pijlers: de Muziekopleiding, het Aspirantenorkest en het Symfonisch Blaasorkest.

De Muziekopleiding verzorgt kwalitatief hoogwaardige muziekopleidingen tegen een aantrekkelijk tarief. De lessen in slagwerk en in alle hout- en koperblaasinstrumenten duren standaard een half uur en worden gegeven door afgestudeerd conservatorium docenten.

Het Aspirantenorkest is een orkest met 15 leden. De orkestleden kunnen vanuit de eigen Muziekopleiding instromen, maar het orkest staat ook open voor andere muzikanten die graag in orkestverband willen musiceren. Het Symfonisch Blaasorkest bestaat uit ruim 40 muzikanten. Het orkest wil een breed programma aanbieden dat herkenbaar, publieksvriendelijk en uitdagend is.

Ben je geïnteresseerd in de muziekopleiding of in één van de orkesten? Neem dan contact op met: John de Wit, jdewit@skpnet.nl. Of beter nog: kom gewoon langs bij Muziek in de Bieb op zaterdag 13 december van 14.00 uur tot 15.00 uur in Bibliotheek Oostland!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant