Politie week 26
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo telstar-online.nl

Politie week 26

  Actueel

Fietser breekt kaak bij val

Bij een ongeluk op de Parnashofweg raakte maandagmiddag 15 juni rond 15.20 uur een 19-jarige jongen uit Leiden gewond. De jongen reed op zijn fiets naast een 17-jarige vriend, die op een scooter reed.

Door nog onbekende oorzaak kwam de fietser ten val. Mogelijk had het tweetal elkaar per ongeluk geraakt. Bij de val raakte de jongen met zijn hoofd een lantaarnpaal en brak zijn kaak. Hij werd naar het ziekenhuis vervoerd.

Goedkoop is duurkoop

De politie hield dinsdag 16 juni om 08.40 uur op de Bachlaan een 15-jarige jongen aan. Agenten zagen de knul rijden op een vrij nieuwe fiets voor volwassenen. De fiets bleek van diefstal afkomstig te zijn. De jongen vertelde dat zijn vader de fiets had gevonden. De 41-jarige vader kreeg aan het bureau een boete van 250 euro wegens heling.

Bejaarde raakt spaarcentjes kwijt

Een 92-jarige bewoonster van een woning aan de Tulpentuin raakte dinsdag 16 juni flink gedupeerd. Op die dag bleek dat de vrouw voor een fors bedrag was gedupeerd. Vorige week kreeg de oude dame bezoek van twee vrouwen die verklaarden dat zij van de thuiszorg waren en haar woning kwamen inspecteren.

Na de inspectie vertrok het duo. Afgelopen dinsdag ontdekte de vrouw dat een flink cashbedrag uit haar woning was weggenomen en dat er bovendien een groot geldbedrag van haar rekening was gepind. De bejaarde vrouw raakte al haar spaarcentjes kwijt en is daardoor ernstig gedupeerd.

Flinke borrel

De politie haalde dinsdag 16 juni om 23.00 uur een 57-jarige dronken automobilist van de weg. De 57-jarige Voorburger reed al slingerend over de Rembrandtlaan en bleek, nadat agenten hem hadden staande gehouden, flink onder invloed te zijn. Op het politiebureau blies de man 990 ugl. Het rijbewijs van de man werd dan ook ingevorderd.

Drijvende kracht

Een 33-jarige man uit Beverwijk reed woensdag 17 juni rond 23.15 uur met de auto van zijn vriendin de Jan Bakkersloot in recreatiegebied Vlietland in. Hij raakte niet gewond en kon op eigen krachten uit de auto komen.

Toen gealarmeerde politieagenten bij de auto aankwamen, kregen zij al snel het vermoeden dat de bestuurder teveel gedronken had: in de auto, die inmiddels bijna helemaal onder water stond, dreven namelijk een fles sterke drank en een blikje bier. Op het politiebureau blies de man 715 ugl, terwijl 220 ugl is toegestaan. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Twee keer de cel in

Een 30-jarige automobilist uit Wassenaar belandde vrijdag 19 juni tot twee keer toe in een politiecel. Agenten hielden de man voor de eerste keer aan op de Oude Trambaan. Hij bleek teveel te hebben gedronken, hij blies 240 ugl en kreeg naast een bekeuring ook een rijverbod. Korte tijd later zagen de agenten de man weer rijden. Hij kreeg wederom een bekeuring en moest lopend verder.

Pool zonder rijbewijs

Een 27-jarige Pool dacht donderdag 18 juni zonder rijbewijs over de Lavendel te kunnenrijden. Politieagenten die de man aan een routinecontrole onderwierpen ontdekten dat de man geen rijbewijs had. Aangezien de man geen vaste woon of verblijfplaats had, moest hij zijn boete van 30 euro direct betalen.

Motorrijder met haast

Agenten in een onopvallende auto werden zaterdag 20 juni om 19.50 uur op de A4 ingehaald door een motorrijder met kennelijke haast. De agenten voerden een snelheidsmeting uit en kwamen op een gemiddelde snelheid van 180 km/u.

Ter hoogte van Leiderdorp konden ze de motorrijder een stopteken geven. De 30-jarige man uit Aalsmeer moest direct zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

Dronken en zonder rijbewijs

Een 31-jarige man uit Willemstad (Nederlandse Antillen) moest zondag 21 juni direct zijn boetes á 610 euro afrekenen. Hij reed met teveel drank op over de Laan van Nieuw Oosteinde terwijl ook zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. Surveillerende agenten lieten hem blazen, met 495 ugl. als resultaat. In overleg met de officier van justitie werd het boetebedrag vastgesteld en rekende de man op het politiebureau af.<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9767773&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227765&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>