De bestuursleden van de Stichting Hospice Koningshove namen de ‘slegge' ter hand om een symbolisch paaltje de grond in te slaan.
De bestuursleden van de Stichting Hospice Koningshove namen de ‘slegge' ter hand om een symbolisch paaltje de grond in te slaan.

De bouw van Hospice Koningshove is begonnen

Actueel 2.179 keer gelezen

De bouw van Hospice Koningshove is vrijdag 1 maart officieel van start gegaan. De bestuursleden sloegen symbolisch een ‘paaltje’ de grond in.

Waaijerbouw gaat het hospice aan het Koningshof in Pijnacker realiseren. Op deze locatie stond vroeger de Gereformeerde school die later dienst deed als peuterspeelzaal van Klavertje Drie.
VanderHelm Bedrijven kon met het grondwerk van start toen bleek dat er geen archeologische vondsten te noteren waren.
Bij de feestelijke start van de bouw waren veel betrokken partijen aanwezig. Sponsoren, sympathisanten, toekomstige vrijwilligers en ook buren. Uiteraard ook vertegenwoordigers van de gemeente, onder wie wethouder Frank van Kuppeveld die na de plechtigheid in de consistorie van de Dorpskerk kort het woord voerde. Hij wenste voorzitter Jan Vincenten en zijn bestuurlijke collega’s van de Stichting Hospice Koningshove veel succes.
Jan Vincenten haalde nog eens aan dat twee voormalige Delftse huisartsen, Ferdinand Schreuder en Wim Wierema, een jaar of vier terug bij de Lionsclub Nootdorp-Pijnacker kwamen vragen of zij wilden meewerken aan een eigen hospice in de gemeente.
Een clubje mensen is toen aan de slag gegaan en die groep is steeds groter geworden. Terwijl de sponsorwerving doorgaat, wordt de bouw ter hand genomen. Voorjaar 2025 moet Hospice Koningshove klaar zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant