De vrijwilligers op de foto ten tijde van het jubileumfeest op zaterdag 3 februari.
De vrijwilligers op de foto ten tijde van het jubileumfeest op zaterdag 3 februari.

Jubileumfeest Repair Café Pijnacker

Actueel 1.482 keer gelezen

Onlangs vierde het Repair Café Pijnacker het tienjarig bestaan. Het hele jaar door zijn er festiviteiten maar het grote feest was zaterdag 3 februari in een leegstaande winkel aan de Oostlaan.

Om nog meer naar de mensen toe te komen, had het RC Pijnacker besloten om voor één keer dienstencentrum De Schakelaar in te ruilen voor de winkel van Mart Verhagen aan de Oostlaan, naast de voetgangersoversteek. Het was best een hele operatie omdat de vrijwilligers vanuit De Schakelaar allerlei spullen moesten vervoeren om net zo paraat te zijn voor reparaties als op de normale vestigingsplek.

Hoog bezoek
De 35 vrijwilligers bouwden in een paar uur tijd een heuse reparatiewinkel op. Bij gelegenheid van het feest was het Repair Café de hele dag geopend in plaats van alleen gedurende de ochtend. Wethouder Marieke van Bijnen en burgemeester Björn Lugthart kwamen een kijkje nemen en onderhielden zich met het bestuur, de vrijwilligers en de klanten van het café.

De Schakelaar
Het was de hele dag een drukte van belang en intussen werden er ook nog eens 130 reparaties verricht. De eerstvolgende reparatiedag zit er alweer aan te komen. Die is komende zaterdag 2 maart tussen 9.30 uur en 12.00 uur in De Schakelaar naast de RK-kerk waar geparkeerd kan worden.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant