Rob Lohman bestuurslid Stichting Notelaer en Cees van der Ende voorzitter STREEP.
Rob Lohman bestuurslid Stichting Notelaer en Cees van der Ende voorzitter STREEP.

Nieuwkoop veiliger door Van der Ende Instructies

Actueel 940 keer gelezen

Sinds kort hangt er bij de Notelaer en bij De Balije Tuin een AED in een buitenkast. Dat meldt Van der Ende Instructies aan de redactie van deze krant.

De AED bij de Notelaer is aangeschaft door de Stichting Jeugdcentrum De Notelaer en de Recreatieve Volkstuinders Vereniging Pijnacker op het Wethouder Kerklaanpark beide gevestigd op de Nieuwkoopseweg 11 te Pijnacker. Deze AED is te gebruiken door bezoekers van de Notelaer zoals verenigingen alsmede huurders voor een feest, maar ook de gebruikers van de volkstuinen en de aanwezigen op het begin van de Nieuwkoopseweg.

De Balije Tuin
Verderop op de Nieuwkoopseweg ter hoogte van nummer 59 te Nootdorp, bij De Balije Tuin is ook een buiten AED opgehangen. Deze AED is aangeschaft door de eigenaar van De Balije Tuin en ondernemersvereniging Noukoop. Deze AED is bruikbaar voor bezoekers van De Balije Tuin, bewoners van de Nieuwkoopseweg om De Balije Tuin heen maar ook bezoekers van en fietsers door het mooie natuurgebied tussen het Balije Bos en het Bieslandse Bos.

Van der Ende Instructies
Beide AED’s zijn tot stand gekomen door bemiddeling en levering door Van der Ende Instructies van Cees van der Ende. Hij verzorgt op de locaties ook de reanimatiecursussen inclusief bediening van de AED.

HartslagNu
Beide AED’s zijn ook aangemeld bij HartslagNu zodat als er bij de ambulancedienst een reanimatiemelding binnenkomt vanuit de directe omgeving van deze AED’s deze AED’s opgehaald en gebruikt kunnen worden bij de reanimatie. Bij het gebruik van een AED binnen 6 minuten bij een circulatiestilstand kan de overlevingskans van het slachtoffer oplopen van 20% naar 60%.

Ploeg paraat
Beide AED’s zijn opgenomen in het controlesysteem van AED Pijnacker-Nootdorp. Deze ploeg vrijwilligers controleert op gezette tijden 48 van de 88 in Pijnacker-Nootdorp opgehangen buiten AED’s op inzetbaarheid van de AED. Ook bij mogelijk daadwerkelijk gebruik van een AED komt de ploeg in actie voor controle of omwisselen voor een ruil AED zodat de ingezette AED weer wordt geprepareerd.

Reanimatiecursus
Interesse in een Reanimatiecursus en het bedienen van een AED kijk op de website van de Hartstichting of de website van Evenementen EHBO Pijnacker naar een cursus in Pijnacker.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant