Afbeelding

Politie achtervolgt roekeloze bestuurder

Actueel 6.180 keer gelezen

Pijnacker - De politie kreeg deze week meerdere meldingen van een gevaarlijke bestuurder op de Kruithuisweg N470 in Delft. Verscheidene voertuigen waren inmiddels door de roekeloze bestuurder geramd. Terwijl de politie ter plaatse snel handelde, slaagde de verdachte erin te ontsnappen, met een vastberaden melder op zijn spoor.

Namelijk een politieagent van het bureau Delft, in burgerkleding, trachtte de verdachte te benaderen bij zijn voertuig. Een confrontatie volgde, waarbij de agent licht gewond raakte, en de verdachte vluchtte. “Op dat moment kwamen collega’s van het bureau Pijnacker-Nootdorp in actie, observerend hoe de verdachte over een vangrail sprong en levensgevaarlijk de N470 overstak. De achtervolging werd voortgezet en met succes, aangezien de verdachte uiteindelijk zijn verzet staakte na dreiging met een stroomstootwapen”, zo vertelt een betrokken politieagent.

Bij aankomst op het politiebureau werden na een grondig onderzoek ernstige vermoedens van een misdrijf volgens de Opiumwet bevestigd. Bij het vasthouden van de verdachte werden maar liefst 33 bolletjes cocaïne gevonden, zorgvuldig verborgen op een plek die vaak door dealers wordt gebruikt.

Naast deze ontdekking werden enkele andere bezwarende feiten vastgesteld. De verdachte was namelijk in het bezit van twee telefoons, €380 aan contant geld, en het voertuig bleek niet verzekerd te zijn. Bovendien kon de verdachte niet aantonen in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Het voertuig van de verdachte is in beslag genomen en er zal snel een aanklacht volgen wegens het verlaten van de plaats van een ongeval en overtreding van de Wegenverkeerswet. De verdachte staat een confrontatie met de rechter te wachten, waar hij verantwoordelijk zal worden gehouden voor zijn daden en een passende straf zal ontvangen.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant