Oscar van Buijtene geeft de cheque door aan de mannen van Hospice Koningshove. De heren van de Rabobank wensen het Hospice veel succes met de bouw en realisatie.
Oscar van Buijtene geeft de cheque door aan de mannen van Hospice Koningshove. De heren van de Rabobank wensen het Hospice veel succes met de bouw en realisatie.

Oscar van Buijtene geeft donatie Rabobank door aan Hospice Koningshove

Actueel 2.161 keer gelezen

Oscar van Buijtene, eind vorig jaar uitgeroepen tot Ondernemer van het Jaar, heeft vorige week een cheque van de Rabobank doorgegeven aan Hospice Koningshove in Pijnacker.

Rabobank Zuid-Holland Midden had voor de winnaar van de Ondernemersprijs Pijnacker-Nootdorp een bedrag van 2.000 euro in petto. Maar dan wel onder de voorwaarde dat de winnaar er zelf een goede bestemming voor zou uitkiezen. En dan niet een leuke vakantie naar een mooi oord voor de jury – om maar wat te noemen – maar echt een maatschappelijk doel.

Oscar van Buijtene van de OBS Groep hoefde er niet lang over na te denken. Hij wilde de cheque heel graag doorgeven aan het Hospice Koningshove waarvoor zeer binnenkort de eerste paal wordt geslagen. Op een van de laatste dagen van februari of een van de eerste dagen van maart gaat het gebeuren. Dat zeiden vorige week voorzitter Jan Vincenten van de Stichting Hospice Koningshove en bestuurslid fondswerving Peter Hoofman. De heren die heel regelmatig giften in ontvangst mogen nemen, waren ook met deze cheque heel content. Ook Wim Nobel en David van Haaster van de Rabobank konden heel goed leven met de gekozen bestemming!

Er werd enige tijd genoeglijk heen en weer gepraat over alles wat met huisvesting te maken heeft. Hospice Koningshove gaat binnenkort beginnen met nieuwbouw, terwijl de OBS Groep al ruim een half jaartje bezig is met nieuwbouw op het nieuwe deel van Bedrijvenpark De Boezem in Pijnacker. Het zou half maart klaar zijn maar het wordt iets later, vertelde Oscar die intussen ook druk is met de verkoop van panden die straks overbodig zijn. Dat geldt niet voor alle panden in Pijnacker en Zoetermeer die de OBS Groep in gebruik heeft. Sommige blijven nodig voor het brede arsenaal aan bedrijfsactiviteiten.


Oscar van Buijtene denkt meer in uitdagingen dan in problemen, al is het soms wel een grote uitdaging om een bepaald probleem op te lossen. 2024 is ook het jaar waarin het allereerste computer- en robotgestuurde magazijnsysteem Intellistore in gebruik genomen gaat worden. Ook dat is voor de OBS Groep een heel spannend moment. Oscar ziet voor dit systeem – dat in de loop van de jaren is bedacht en ontwikkeld – toepassingsmogelijkheden over de hele wereld. Het door OBS ontwikkelde systeem combineert optimaal ruimtegebruik met orderpicking dat 24/7 kan blijven plaatsvinden met behulp van robotica.

Ook Rabobank Zuid-Holland Midden is volop bezig met nieuwe cq andere huisvesting. De kantoren in Nootdorp, Pijnacker en Lansingerland zijn al eerder gesloten en ook de vestiging in Delft nabij de ziekenhuizen is veel te groot volgens de huidige maatstaven en dus verhuist de bank op korte termijn naar de Phoenixstraat in Delft. Na het wisselen van de nodige informatie was het tijd voor een chequefoto!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant