De klas stelde wel honderd vragen aan het driemenschap.
De klas stelde wel honderd vragen aan het driemenschap.

Bezoek van driemenschap in groep 8 van OBS De Meander

Actueel 1.168 keer gelezen

Op donderdag 1 februari kwam het driemenschap op bezoek bij de groepen 8. Ze vertelden wie zij zijn en gaven informatie over hun rol in de buurt. Aangevuld met een kennisquiz leerden de kinderen over verschillende onderwerpen. Een mooie aanvulling op het vak “Burgerschap”.

Moet een politieauto altijd een sirene aan als ze te hard rijdt? Waar gaat de campagne Nix18 over? Moet je de poep van je hond overal opruimen? Hoe kun je het jongerenwerk bereiken? En mag je zomaar een mes bij je hebben? Zomaar een aantal vragen die voorbij komen in de quiz. Aan de hand hiervan gaan we met elkaar in gesprek over de leefbaarheid in de buurt en hoe je daaraan kunt bijdragen. Maar ook over verleidingen waar je als puber mee te maken kunt krijgen. 

Wijkmanager Maaike Volker vormt samen met wijkagent Daan de Jong en jongerenwerkers Marlon Scholsberg/Rene Verschuur het driemensschap Delfgauw. Dat houdt zich bezig met de leefbaarheid in de wijken en buurten. Elke kern heeft een eigen driemensschap. Elk schooljaar brengt het driemensschap een bezoek aan de groepen 8 van alle 19 basisscholen. Een leuke manier om in contact te komen met de kinderen en hen wat mee te geven voordat ze naar de middelbare school gaan.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant