Afbeelding

Mooie oude dorpsverhalen van weleer

Actueel 2.772 keer gelezen

Wie van mooie dorpsverhalen uit de regio houdt, kan zijn/haar lol op bij de website van het Erfgoed van Zuid-Holland. Daar mogen natuurlijk geen verhalen ontbreken uit onze gemeente. Noitdorpsche Historiën heeft recent twee prachtige verhalen aangeleverd, die de tijdgeest goed weergeven. 

Het ene door Ninon Vis mooi opgetekende verhaal gaat over de bevlogen wijkzuster Diny Groenendijk. Je waant je direct terug in de tijd met zo’n treffende passage: ‘Prototype van de wijkzuster was een kordate vrouw, die rondreed op een Solex, leren jas aan en een pothelm of leren kapje op het hoofd’.

Het andere gaat over het 9-jarig jochie Paul Groenewegen, die zijn vader hielp met het vullen van doodskisten. Zijn vader Jan maakte in de oorlog rolgordijnen voor de verplichte verduistering.

Wijkzuster Nootdorp - Erfgoedhuis Zuid-Holland (geschiedenisvanzuidholland.nl)

Dorpstimmerman van Nootdorp - Erfgoedhuis Zuid-Holland (geschiedenisvanzuidholland.nl)

Ook de stichting Cultuur Support Pijnacker-Nootdorp heeft twee verhalen kunnen plaatsen op deze bijzondere website. Dan gaat het om twee markante voormalige huisartsen, dokter Van der Horst en dokter Bolle:

Een bijzondere dorpsdokter in Pijnacker - Erfgoedhuis Zuid-Holland (geschiedenisvanzuidholland.nl) en

Geheim agenten in Pijnacker - Erfgoedhuis Zuid-Holland (geschiedenisvanzuidholland.nl)

Beide schrijvers hebben toegezegd met meer dorpsverhalen te zullen komen, wat het cultureel erfgoed van onze gemeente uiteraard ten goede komt.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant