Ria wil voorkomen dat mensen er deze winter ook zo bij liggen.
Ria wil voorkomen dat mensen er deze winter ook zo bij liggen.

Ria Wilschut wil opheldering strooibeleid na enorme valpartij

Actueel 2.815 keer gelezen

Vorig jaar brak Ria Wilschut haar been. En niet zo’n klein beetje ook. Het winkelcentrum van Pijnacker was nauwelijks gestrooid.

Na de valpartij ontstond er een opmerkelijke situatie. De winkeliers waren van mening dat de gemeente verantwoordelijk was voor het strooien, maar de gemeente stelde dat de ondernemers dat zelf zijn. Ria vond en vindt dit maar vreemd gedoe en wil vooral dat als er straks weer sneeuw op de straten ligt, er goed is gepekeld bij het winkelcentrum. “Dat heb ik zelfs persoonlijk tegen de burgemeester gezegd!”, aldus Ria. 

Maar hoe zit het nu precies met die verantwoordelijkheid? Een woordvoerder stelt: “Bij aanhoudende gladheid strooien de medewerkers van het Servicebedrijf bijzondere locaties handmatig op regelmatige tijden. Bijzondere locaties zijn bijvoorbeeld de toegangen tot winkelcentra. Winkeliers zijn zelf verantwoordelijk voor het strooien van het trottoir en de entree, grenzend aan hun eigen begaanbare pand.” Kortom: winkeliers moeten hun eigen straatje vegen, de gemeente doet hopelijk de rest.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant