Afbeelding
erwin dijkgraaf

Toegankelijke routes in Pijnacker-Nootdorp

Actueel 1.344 keer gelezen

Om onze gemeente toegankelijker en vriendelijker te maken voor alle leeftijden, zijn er in de woonkernen Pijnacker en Nootdorp onlangs drie toegankelijke routes gerealiseerd. Dit zijn prettige en veilige looproutes tussen woonzorgcomplexen en de dichtstbijzijnde winkelcentra in Pijnacker Centrum, Pijnacker Zuid en Nootdorp Centrum. Deze routes zijn herkenbaar door gekleurde tegels en geschikt voor mensen die minder goed ter been zijn. Wethouder Hanneke van de Gevel opende de routes officieel door met alle betrokkenen de route in Pijnacker Zuid te wandelen. 

Toegankelijk voor iedereen

De paden langs de routes zijn breed genoeg voor mensen die gebruik maken van een rollator of rolstoel en men heeft langs de gehele route voldoende overzicht op het overige verkeer. Bovendien werken de tegels als een geheugensteuntje voor mensen die mogelijk wat extra hulp kunnen gebruiken. Zo wandelen inwoners makkelijker naar de supermarkt voor een boodschap of samen naar een horecagelegenheid voor een kopje koffie. En dat is niet alleen gezellig, een dagelijkse wandeling draagt ook bij aan een gezonde levensstijl. 

Aanscherpen waar nodig

De opening was de eerste stap in het toegankelijk maken van de routes. Binnenkort brengt de organisatie Ongehinderd advies uit over de routes, waarna eventuele aanscherpingen in de toegankelijkheid worden doorgevoerd. Wanneer inwoners de gemeente verbeteringen willen meegeven voor deze routes, kunnen ze online een verzoek of melding indienen in het Meldpunt Leefomgeving.

Wegwijs in Plan West

Naast de toegankelijke routes is er in Nootdorp bovendien een ‘wegwijsroute’ gecreëerd om inwoners een geheugensteuntje te bieden vanuit de woonwijk Plan West naar het winkelcentrum en weer terug. Ook hier wordt de route gemarkeerd met gekleurde tegels. Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant