Afbeelding

Duurzame Sinterklaasintocht in Delfgauw verwarmt harten

Actueel 778 keer gelezen

De Sinterklaasintocht in Delfgauw werd dit jaar gekenmerkt door een bijzondere nadruk op duurzaamheid en feestvreugde. Sinterklaas en zijn pieten kozen voor een CO2-neutrale intocht, waarbij zij te voet door de straten van Delfgauw trokken. Als kers op de taart reed een elektrisch treintje mee, waardoor kinderen de mogelijkheid hadden om plaats te nemen en volop te genieten van de feestelijke sfeer, terwijl 2 DJ-pieten hun muzikale klanken deelden vanuit een elektrisch tuk tuk.

De inzet voor het milieu beperkte zich niet tot de optocht alleen. Zelfs de begeleidingsauto van Sinterklaas volgde het duurzame spoor door elektrisch voortgedreven te zijn. Een bewuste keuze om de vreugde van het feest te combineren met zorg voor het milieu.

Naast de traditionele traktaties zoals pepernoten en strooigoed werden de kinderen verrast met bloemen en kleine schoencadeautjes. Maar er was meer dan alleen zoetigheid; gezonde mandarijnen werden gul uitgedeeld, waardoor de viering een gebalanceerde mix van lekkernijen bood.

Het feest bereikte zijn hoogtepunt in het WoZoCo, waar Sinterklaas een warm welkom ontving van burgemeester Lugthart en de kinderburgemeester Lotte Breur. De Predband en de DJ zorgden voor vrolijke Sinterklaasliedjes, terwijl Dansschool Ypenburg het geheel met enkele vrolijke dansjes nog levendiger maakte.

Deze duurzame en hartverwarmende Sinterklaasintocht in Delfgauw toont aan dat feestvieren en milieubewustzijn hand in hand kunnen gaan. Een prachtig voorbeeld van hoe tradities en moderniteit samenkomen voor een onvergetelijke viering voor de hele gemeenschap.

Namens de Sinterklaascommissie worden alle sponsoren, vrijwilligers en de bewonersvereniging Delfgauw nog eens extra bedankt voor hun inzet om dit feest tot een succes te maken.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant