Prachtige cheques van Kerklaan Greenhouses en Lions Dames van Oostland voor Villa Casper.
Prachtige cheques van Kerklaan Greenhouses en Lions Dames van Oostland voor Villa Casper.

Mooie cheques voor Villa Casper

Actueel 1.871 keer gelezen

Kassenbouwbedrijf Kerklaan Greenhouses bestaat dertig jaar. Dit is eerder dit jaar al gevierd met een groot feest. Cadeaus hoefden de eigenaren van het bedrijf niet. Ze vroegen de gasten een bijdrage voor een goed doel: Villa Casper in Pijnacker.

Dat is een woonvoorziening waar jonge volwassenen begeleid zelfstandig wonen. Villa Casper is vernoemd naar de supermarkt die daar vroeger gevestigd was. De supermarkt van de familie Van der Smit op de hoek van de Emmastraat en de Willem de Zwijgerlaan.

Villa Casper draait nu een aantal jaren en is zowel boven als beneden aan een nieuwe inrichting toe van de algemene ruimtes waar de bewoners vaak met elkaar vertoeven, naast de eigen kamer die ze allemaal hebben. Verder zal het geld worden besteed aan sport- en spelvoorzieningen voor de bewoners.

Bij de investeringen hoeven ze bij Villa Casper niet op de kleintjes te letten. De gulle gasten van het jubileumfeest van Kerklaan Greenhouses schonken al met al liefst 19.000 euro. Rick van Buijtene en Jelle Hijdra van Kerklaan Greenhouses aan de Noordeindseweg in Berkel kwamen de cheque dinsdag 7 november overhandigen aan de bewoners en de begeleiders van Villa Casper. En daar bleef het niet. De Lions Dames van Oostland hebben in de zomer een fietstocht gehouden waar veel mensen aan meededen. De inschrijfgelden en de opbrengsten van de verkoop van versnaperingen leverden het prachtige bedrag op van ruim 3.600 euro. Ook dat geld is bestemd voor Villa Casper. Yvonne van Buijtene en Annelies Feenstra reikten de cheque uit.

Het bleef echter niet bij één cheque. De Lions Dames van Oostland schonken ook nog een mooi bedrag aan de organisatie Het Vergeten Kind. Deze landelijke organisatie organiseert, vaak samen met gemeenten, activiteiten voor kinderen die onvoldoende zorg en aandacht krijgen.

Kinderen die zich ‘verwaarloosd’ voelen. Het zijn er in heel Nederland 100.000, zo vertelde vertegenwoordigster Monique die een cheque van ruim 1.800 euro in ontvangst nam. Kinderen die niet op vakantie kunnen en bijvoorbeeld geen cadeautje krijgen als ze jarig zijn. Het Vergeten Kind organiseert leuke activiteiten voor deze kinderen en ook zomerkampen.

De bewoners van Villa Casper waren heel blij met de cheques. Ideeën en voorstellen over en voor de besteding van het geld waren er volop. Een ballenbak in de chillruimte werd zelfs genoemd en meteen weer herroepen: daar is niet voldoende ruimte voor. Een crosstrainer moet wel kunnen. Op een later tijdstip gingen ze er bij Villa Casper eens rustig over nadenken! Wordt vervolgd dus!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant