Foto: Martijn Mastenbroek
Foto: Martijn Mastenbroek

Egels in het zonnetje

Actueel 1.337 keer gelezen

In de laatste drie maanden van 2023 staan voor Natuurlijk Delfland egels in het zonnetje. Omdat deze dieren het Soort van het seizoen is en iedereen in Westland, Midden-Delfland, Delft, Rijswijk, Ypenburg-Leidschenveen (Den Haag), Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland wordt opgeroepen om naar deze dieren uit te kijken en deze te melden via natuurlijkDelfland@knnv.nl

Foto’s worden graag ontvangen. Vraag ook de informatiebrief over egels aan; deze bevat informatie over het leven van egels ook aanwijzingen hoe je ze kan helpen.

De verdere activiteiten zijn:

wo 4 oktober 2023 van 20:00 tot 21:30, de zoomlezing Van een stenentuin naar een egeltuin

In deze lezing worden de volgende vragen beantwoord: wat heeft een egel nodig, wat is een bedreiging voor de egel, welke maatregelen kan je nemen om de tuin egelvriendelijk in te richten. Want er is niets mooiers om een egel in je tuin te zien lopen. Ook wordt een ieder uitgenodigd ervaringen met egels te vertellen en vragen te stellen. Vraag een zoomcode aan via medewerkernatuurlijkdelfland@gmail.com.

zo 8 oktober 2023 van 12:00 tot 15:00, een open dag van het Melarium waarin de egel centraal staat.

Een dag voor jong en oud. De volgende activiteiten worden georganiseerd: Wat eten egels? De quiz Wat is egel (on)vriendelijk; de actie Geef ze een trap. Wat doe je als je een egel ziet? En volg de speurtocht De egel, deze is rond het Melarium uitgezet. Ook zal er een verhaal over egels worden voorgelezen uit het rijke oeuvre van Toon Tellegen. De toegang is gratis.

Het Melarium is te bereiken via de Thijsseweg 11 in Delft. Hier aan het einde van de Thijsseweg staat het straatnaambord Melariumpad (fiets/voetpad). Na 10 minuten lopen of 3 minuten fietsen zie je het MelariumStuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant