Een gezellige familiefoto met centraal in beeld burgemeester Björn Lugthart.
Een gezellige familiefoto met centraal in beeld burgemeester Björn Lugthart.

Annie en Leen gaan lekker door met van alles

Actueel 2.036 keer gelezen

Leen van Buijtene en zijn oorspronkelijk uit Den Bosch afkomstige echtgenote Annie waren vorige week woensdag 20 september zestig jaar getrouwd. Burgemeester Björn Lugthart ging het diamanten paar gelukwensen thuis aan de Esdoornlaan. Daar woont het paar al 57 jaar. Vanaf het prille begin dus dat deze zijstraat van de Acacialaan in Pijnacker-Noord bestaat. 

Ze hebben het er nog altijd geweldig naar hun zin – vooral ook omdat de buurt bestaat uit mensen die naar elkaar omzien – en dus hebben ze aanbiedingen van Rondom Wonen om te verkassen naar een gelijkvloerse woning tot nu toe steeds afgewezen. Zo lang ze zich nog goed voelen en geen probleem hebben met trappenlopen blijven ze dus aan de Esdoornlaan.

Daar komt bij dat sinds een tijd hun zoon Arjan weer ‘thuis’ woont. Hij verhoogt de gezelligheid en kan ook hand- en spandiensten verlenen. Ook al is dat voorlopig nog niet zo hard nodig. Leen is 84 maar verkeert nog in uitstekende conditie. En wel zodanig dat hij nog altijd deel uitmaakt van de schoonmaakploeg van DSVP.

Leen is op zijn 57ste met vervroegd pensioen gegaan als medewerker van een Speciaal Drukkerij in Delft. Daar heeft hij heel lang gewerkt, nadat de tuinbouw te zwaar was geworden vanwege een hernia. Tussen zijn 57ste en zijn 65ste heeft Leen vervolgens toch weer bij een kweker gewerkt, namelijk Kees van der Velden aan de Overgauwseweg.

Jonge vent
Als jonge vent werkte Leen bij Wim Termorshuizen aan de Delftsestraatweg en later bij diens zoon Hans. Met onder meer Hans en diens broer ‘lange Jan’ Termorshuizen stroopte Leen de Brabantse dorpen en steden af om gezellige wielerkoersen te bezoeken. Bij een van die koersen in Den Bosch ontmoette Leen langs het parcours ene Annie Stolzenbach met haar lieve lach en flonkerende oogopslag. Leen was 22 en Annie een jaar of zestien maar ze kregen toch verkering en op haar achttiende stapte Annie in het huwelijksbootje.

Ze gingen in Pijnacker wonen waar Leen was geboren en getogen in het grote gezin van Nel en Jan van Buijtene die een tuinbouwbedrijf had daar waar nu zo ongeveer de Prunuslaan is. Leen komt uit een gezin met acht jongens en één meisje. Annie komt uit een gezin van vier. Bij het feestje vorige week was ook haar zus Mien van de partij. Die woont nog steeds midden in Den Bosch. De familie Stolzenbach woonde in hartje Den Bosch. Onder de klokken van de Sint-Jan zoals dat wordt genoemd. Hun vader had een verzekeringskantoor. Tijdens ons bezoek belt broer Harrie om zus en zwager te feliciteren. De oudste broer is overleden.

Even wennen
Het was wel even wennen voor Annie in Pijnacker, zo ver weg van het gezellige Den Bosch. Ze werd echter goed opgevangen door de familie. De eerste paar jaar woonden ze op de bovenverdieping van ‘lange Jan’ Termorshuizen, totdat ze hun woning in de Esdoornlaan betrokken.
Annie en Leen kregen twee kinderen, eerst Wilma en toen Arjan. Wilma woont met echtgenoot Ries Blijleven in Zoetermeer. Zij hebben twee zoons. Arjan heeft één zoon: dat is Natanael Soarèz van Buijtene. Hij is half Nederlands en half Portugees. Is ook bij het bezoek van de burgemeester aanwezig en vertelt over zijn grote ambities in onder meer de grafische wereld.
Laat de burgemeester ook een magazine zien dat hij zelf heeft gemaakt. De zoons van Wilma heten Martijn en Wouter. Wilma is oma van Levin van zeven en Louèn van vijf. Dus Leen en Annie zijn ook overgrootouders.
Annie vertelt de burgemeester enthousiast dat ze 23 jaar koffiedame is geweest op het gemeentehuis.
Hoe saai de raads- en commissievergaderingen vaak waren, de gouden glimlach van Annie maakte de avond altijd weer goed. Ze vond het jammer dat het werk ophield toen er koffiemachines kwamen, want ze vond het werk en de vele contacten met de ‘koffiedrinkers’ erg leuk.
Dochter Wilma heeft een Telstar Wielerkrant-interview met haar vader Leen uit 1989 ingelijst aan de muur gehangen in het ouderlijk huis. Leen was meer dan dertig jaar lid van het comité van de Ronde van Pijnacker.

Nog altijd is de man die zowel Jan Janssen als Hennie Kuiper ‘live’ wereldkampioen zag worden, een echte wielerfan. Annie heeft veel getennist en houdt nu de conditie op peil met zwemmen.

Bijzonder
Ze vinden het heel bijzonder dat ze van de koning en diens commissaris een felicitatiebrief hebben ontvangen. Annie vertelt dat ze tien jaar terug nog met veertig man een feestje vierden bij Tout le Monde.
Van die veertig zijn er zo veel al ‘weg’ dat ze nu met de directe familie vrijdag 22 september gezellig naar de Chinees aan de Oostlaan zouden gaan. Dat zal zonder twijfel een gezellig avondje geworden zijn!

Het laatste verhaal dat we voorgeschoteld krijgen door Annie – ze is meer een prater dan Leen die overigens ook rake dingen kan zeggen – is dat ze bij een televisiequiz van de Postcodeloterij 10.000 euro won, omdat ze het meest precieze antwoord had op de vraag: hoe veel zestigjarige huwelijksparen zijn er in Nederland? Nu zijn Annie en Leen en er zelf ook één…

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant