Grote schoonmaak in Delfgauw.
Grote schoonmaak in Delfgauw.

Schoon Pijnacker-Nootdorp doet mee aan Clean Up Day

Actueel 1.284 keer gelezen

Zaterdag 16 september was het World CleanUp day. In Pijnacker centrum was een groep scouts aan de slag.

En de ondernemers van Heron in Nootdorp maakten hun werkgebied schoon. Vanuit Schoon Pijnacker-Nootdorp heeft een groep van dertien mensen plus een hond een groot deel van Delfgauw schoon geraapt.

De zakken waren vooral gevuld met klein spul. Peuken, fliebertjes afval, papieren parkeerkaartjes, meerdere vapors en talloze zakdoekjes. Maar ook al zorgde dat kleine spul niet voor overvolle zakken, het is toch maar mooi van straat gehaald! Ook is er nog een knipschaar gevonden. Die wordt schoongemaakt en krijgt een nieuwe eigenaar. Na afloop hebben de rapers nog gezellig met elkaar op het terras van Chillings een ijsje gegeten of wat lekkers gedronken. De volgende raapactie is op zaterdag 28 oktober in De Venen in Nootdorp. 

Wil je ook helpen en rapen in eigen tijd en eigen omgeving? Meld je dan aan via de website: www.schoonpijnackernootdorp.nl

In de Delftse Hout was een groep Lions uit Delft actief met het schoonmaken van de grote plas en de omgeving. Bij deze actie was ook het waterschap betrokken. De catch of the day was daar een rivierkreeft! die de vuilrapers met gespreide scharen opwachtte tussen het riet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant