Andrew Wright speelde voor de tweede maal tijdens een Ontmoetingskerklunchconcert.
Andrew Wright speelde voor de tweede maal tijdens een Ontmoetingskerklunchconcert.

Weer prachtige muziek Ontmoetingskerk

Actueel 941 keer gelezen

Het maandelijkse lunchconcert in de Ontmoetingskerk krijgt tot nu toe veel waardering van de bezoekers. ‘In één woord: indrukwekkend. Bedankt!’ en ‘heel mooi en razendknap’ en ‘ongelooflijk wat een passie!

Zowel over Brahms als Andrew stonden dit keer een paar van lovende reacties in het gastenboekje. Die Andrew is Andrew Wright uit Voorburg, een virtuoos op piano en vleugel. Hij had voor deze gelegenheid een programma van Brahms voorbereid onder de veelzeggende titel ‘Impossible love’. Andrew lichtte de stukken zelf kort toe en vertelde ook over die ‘onmogelijke liefde’. Brahms heeft één van de door Andrew gespeelde werken opgedragen aan Clara Schumann die voor hem een onmogelijke liefde bleef.

Het concert omvatte bombastische stukken maar ook heel fijn verfijnd en licht. Hoewel het het tweede optreden van Andrew Wright was sinds het begin van deze serie in september 2021 heeft de organisatie na afloop min of meer aan het publiek moeten ‘beloven’ dat het zeker niet de laatste keer was dat Andrew Wright in deze serie heeft gespeeld.

Het volgende concert is op zondag 15 oktober dan komt het Muziekensemble ‘Flutamuze’ op bezoek. Flutamuze is een ensemble dat in zeer gevarieerde bezetting muziek brengt van toen en nu. Er worden vele en verrassende combinaties gemaakt van blokfluiten, nyckelharpa, violen, viola da gamba’s, luiten, gitaar en klavecimbel. Aanvang 12.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant