De leerlingen gingen stevig met elkaar in debat in de raadszaal.
De leerlingen gingen stevig met elkaar in debat in de raadszaal.

Basisscholieren in de raadszaal

Actueel 1.123 keer gelezen

Het is de week van de democratie! En hoe leuk is het dan om de jonge kinderen in een vroeg stadium kennis te laten maken met onze democratische grondbeginselen.

Daarom heeft de gemeente de deuren opengezet voor basisschoolkinderen. Verschillende basisscholen zijn langs geweest en de leerlingen waren voor één dag raadslid. De Ackerweide was maandag te gast. De leerlingen van groep 7 vonden het prachtig. Het was hard werken. Binnen vijftien minuten moest er een partij opgericht worden en standpunten geformuleerd. Uit de verschillende standpunten bleek dat de kinderen weten wat ze belangrijk vinden in hun gemeente. De volgende partijen werden geformeerd: Partij Groen, Partij van de Bescherming, Veiligheid en Natuur, De Sportpartij, Veiligheid voor Alles en Het Blauwe Paard.
Raadslid Nita Graafland was aanwezig om vragen te beantwoorden. Zoals het er soms in de echte’ raad aan toe gaat, leek het bij de gemeenteraadsleden voor één dag ook lastig om met verschillende meningen om te gaan. Sommigen voelden zich niet gehoord en anderen voelden zich niet passen bij de fractie. Afsplitsing volgde. Over de voorstellen werd stevig gedebatteerd. Een voorstel voor een daklozenopvang haalde het niet. De raadsleden onderbouwden waarom zij tegen dit voorstel stemden. Het voorstel voor realiseren van een basisschool werd unaniem aangenomen. Dat dan weer wel...

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant