Amber van Leuveren (tweede van rechts) vierde tegen TOP haar basisdebuut (foto: Aleid Auwerda)
Amber van Leuveren (tweede van rechts) vierde tegen TOP haar basisdebuut (foto: Aleid Auwerda)

Avanti/Post Makelaardij doet zichzelf te kort tegen TOP

Actueel Avanti 1.086 keer gelezen

Pijnacker - Avanti/Post Makelaardij dacht vooraf dat er niet veel te halen zou zijn in de tweede speelronde van de Ereklasse korfbal tegen meervoudig landskampioen TOP uit Sassenheim. 

De korfballers uit Pijnacker kwamen bij 2-3 voor het eerst op voorsprong, dankzij een strafworp van Amber van Leuveren, die na een sterke invalbeurt een week eerder, nu haar debuut mocht maken in de basis. Beide ploegen namen om en om de leiding, maar de eindsprint tot de rust was voor Avanti/Post Makelaardij: 5-7. Een weinig hoogstaande, maar wel verrassende ruststand, die alle mogelijkheden bood voor een stunt.

Zover kwam het echter niet. TOP weet de korf duidelijk beter te vinden en Avanti moet in de achtervolging. Het wordt 9-7, waarna Lars Molijn nog één keer aanhaakt (9-8). Nadat Avanti een strafworp voor de gelijkmaker mist, loopt TOP uit naar 13-8 en is de wedstrijd gespeeld. Eindstand: 15-10.

Dinsdagavond komt Avanti/Post Makelaardij alweer in actie. Dan ontvangt het om 20.30 uur op sportpark De Groene Weide een andere meervoudig landskampioen: Fortuna uit Delft.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant