Dennis van der Kleij, René van Haastert en Oscar van Buijtene.
Dennis van der Kleij, René van Haastert en Oscar van Buijtene.

OBS Groep neemt Velux Elektrotechniek over

Actueel 3.601 keer gelezen

Groot nieuws vanaf Bedrijvenpark De Boezem in Pijnacker: de OBS Groep van Oscar van Buijtene heeft per 1 juli van dit jaar Velux Elektrotechniek overgenomen. Eigenaar/directeur Dennis van der Kleij (44) was al niet van plan om tot zijn 65ste hetzelfde werk te blijven doen. 

Hij kiest er heel bewust voor om in de kracht van zijn leven andere leuke en mooie dingen op te pakken. Niet alleen op sportief gebied, maar ook maatschappelijk. Aan een initiatief zoals het realiseren van het Hospice Koningshof zou hij graag een bijdrage leveren. Dat komt mooi uit: Oscar van Buijtene was daar op enige afstand ook al bij betrokken.

Overname
De man van de OBS Groep was al even aan het rondkijken naar het eventueel overnemen van een bedrijf dat breed thuis is in elektrotechniek. Hij had bedrijven op het oog in Warmond en Amsterdam, maar is toch heel blij dat het, het lokale bedrijf Velux is geworden.

Gaaf bedrijf
Oscar: “Velux is een heel goed en gaaf bedrijf met mensen die heel veel kennis en kunde in huis hebben en een prachtig netwerk aan klanten heeft. Dennis heeft het bewust kleinschalig gehouden maar ik zie nog genoeg mogelijkheden om het verder uit te bouwen. Uiteraard in samenspraak met de medewerkers van Velux.”
Velux werkt met zes monteurs en een kantoormedewerkster. Daar is oud-medewerker René van Haastert uit Pijnacker bij gekomen. René, net vijftig geworden maar nog bruisend van energie, was een aantal jaar geleden al even werkzaam bij Velux maar wilde meer dan alleen het uitvoerende werk doen. Aan het afstaan van taken was Dennis van der Kleij toen nog niet toe, zodat René in goed overleg bij Unica is gaan werken.

Kar trekken
Vanaf begin dit jaar werkte René bij de BAM maar toen Oscar van Buijtene hem benaderde – op aanraden van Dennis – of hij bij Velux de kar wilde gaan trekken, hoefde hij daar niet lang over na te denken. René heeft er enorm veel zin in om samen met Oscar en ook met Dennis nog op de achtergrond, Velux te gaan aansturen. “René heeft dit jaar dus minimaal al twee bossen bloemen gekregen. In januari van de BAM en daarna van mij”, aldus Oscar.

Puur lokaal
Velux Elektrotechniek is een puur lokaal bedrijf, puur Pijnackers eigenlijk en richt zich zowel op de zakelijke als de particuliere markt. Dennis van der Kleij, die veertien jaar eigenaar/directeur was, nam alleen werk aan binnen een straal van vijftien kilometer vanaf de zaak aan de Ambachtsweg op Boezem West. Een monteur aannemen vanuit een grote stad deed Dennis alleen als de persoon echt binnen het team en zijn ideale plaatje paste.
Dennis houdt het graag klein en overzichtelijk terwijl Oscar meer iemand is de grote stappen, de combinatie van allerlei disciplines en van sterke groei. Hij is altijd om zich heen aan het kijken hoe hij het al heel grote potentieel van de OBS Groep nog verder kan uitbreiden en versterken.

Vijftien kilometer
De OBS Groep doet van alles en heeft onder meer ook OBS Techniek in huis. Waar Velux in een straal van vijftien kilometer rond Pijnacker opereert, is OBS Techniek wereldwijd actief met het in werking krijgen van allerhande installaties op het gebied van industriële automatisering, onder meer sorteermachines en slimme opslagsystemen.
De OBS Groep is op dit moment een enorm bedrijfspand aan het bouwen op Boezem Oost en in het voorjaar van 2024 wordt in Harderwijk het tweede hyper geavanceerde volautomatische computergestuurde magazijnsysteem van het door de OBS Groep ontwikkelde Intellistore in werking gezet. Oscar ziet voor dit systeem een wereldwijde uitrol mogelijk. De diverse onderdelen van de OBS Groep zouden in dat geval verzekerd zijn van jaren lang volop werk. Het is ook een van de redenen dat Oscar altijd op zoek is naar ‘goeie nieuwe collega’s’.

Visie
Het is ook zijn visie om samen met de mensen en vanuit hun kennis, kunde, kracht en verantwoordelijkheid te werk te gaan. Dus ook de medewerkers van Velux gaat hij niks opleggen en hij gaat Velux ook niet ineens van karakter veranderen.

De naam en het DNA blijft bestaan en er blijft vanuit het bedrijfspand gewerkt worden. Dennis blijft beschikbaar voor advies en medewerking, in goed overleg gedurende een deel van de week.

Projectleider
Dennis: “Het kan bijvoorbeeld ook gebeuren dat Oscar iemand zoekt voor een project in bijvoorbeeld de VS waar hij een projectleider of manager voor nodig heeft en dat ik dat ga doen. Ik heb diverse marathons en triatlons overal en nergens op de rol staan, maar ik wil meer ondernemen en beleven dan alleen sport. Het werk was ook geen sleur en ik had al veel vrijheid; dat wordt alleen nog een beetje meer.”

Opslag energie
De wereld van elektrotechniek, digitale aansturing, AI, opslag van energie in de vorm van bijvoorbeeld grote batterijen is volop in ontwikkeling. Oscar van Buijtene zoekt in die wereld voortdurend zijn weg, zet eigen treintjes in werking en stapt zo nu en dan op een rijdend treintje waarvan hij de bestemming helemaal ziet zitten.

Velux is ook zo’n treintje dat nog wel wat meer vaart kan maken en waar nog wel een paar wagonnetjes aan toegevoegd kunnen worden… (SO)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant