Afbeelding

Welkom in Pijnacker-Nootdorp!

Actueel 2.319 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Op 7 juni 2023 heeft burgemeester Björn Lugthart aan 22 volwassenen en 21 kinderen het Nederlanderschap uitgereikt. Zij zijn afkomstig uit onder meer: Turkije, Groot-Brittannië, Eritrea, Zuid-Afrika, Rusland, Kazachstan, Syrië, India, Uruguay, Somalië, Frankrijk, Irak, Iran, Bulgarije, Jemen en China.

Rachel uit Kaapstad, Zuid-Afrika: “Ik ben hierheen verhuisd samen met mijn man en 2 dochters Jordyn en Sophia. Ik vind Pijnacker-Nootdorp een prachtige gemeente. Mijn favoriete plekken zijn de speeltuinen, waar onze kinderen kunnen spelen, en de wandelpaden.”

De genodigden legden tijdens de ceremonie, tegenover de burgemeester, de ‘verklaring van verbondenheid’ af, door het zweren van de eed of het uitspreken van de belofte. Door hun naturalisatie laten ze zien dat zij verbonden zijn met de Nederlandse maatschappij, en de rechten en plichten die daar bij horen. De naturalisatieceremonie is het laatste onderdeel in het proces om de Nederlandse nationaliteit te krijgen. 

Lugthart vertelde, tijdens zijn toespraak, over de betekenis van de Nederlandse nationaliteit en de verbondenheid met de Nederlandse samenleving. “U bent straks niet alleen Nederlander, maar ook inwoner van de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Ik hoop dat u heel lang en met heel veel plezier in onze gemeente blijft wonen. En dat u zich hier snel thuis zal voelen.”

De ceremonie werd afgesloten met de uitreiking van het document waarop staat dat ze het Nederlanderschap hebben verkregen. Daarmee kunnen ze een paspoort of identiteitskaart aanvragen. En natuurlijk gingen de genodigden naar huis met een mooie bos bloemen en de Nederlandse vlag.

Uit de krant