Maatschappelijk begeleider in gesprek met Oekraiënse moeder en dochter.
Maatschappelijk begeleider in gesprek met Oekraiënse moeder en dochter.

Help Oekraïeners zelfredzaam te worden

Actueel 1.305 keer gelezen

Door de oorlog zijn veel Oekraïeners huis en haard ontvlucht. Zij verblijven noodgedwongen in een onbekend land, in spanning over hoe verder zal gaan, met verdriet om wie zij verloren zijn en met zorgen om de mensen die zijn achtergebleven en/of vechten voor hun land. Ook in Pijnacker-Nootdorp worden Oekraïense vluchtelingen opgevangen en geholpen door bevlogen vrijwilligers. 

De eerste plek waar vluchtelingen uit Oekraïne worden opgevangen in Pijnacker-Nootdorp is het Van der Valk hotel in Nootdorp. Daarna krijgen ze een ander tijdelijk onderkomen van de gemeente en krijgen ze ondersteuning van een vrijwilliger (maatschappelijk begeleider) van de SWOP. Deze maatschappelijk begeleiders helpen de Oekraïners verder bekend raken in de Gemeente Pijnacker-Nootdorp en met de Nederlandse cultuur en zo zelfredzaam mogelijk te worden. Om alle Oekraïense vluchtelingen zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen is de SWOP hard op zoek naar nieuwe vrijwilligers die de vluchtelingen hulp kunnen bieden in deze moeilijke tijd. 

Wil je meer weten over wat de werkzaamheden zijn en wat er wordt verwacht van vrijwillige maatschappelijke begeleiders Oekraïense vluchtelingen? Bekijk dan de vacature via www.swop.nl/vrijwilligerswerk. Heb je interesse of vragen? Neem dan contact op met de SWOP door te mailen naar info@swop.nl.


Uit de krant