De Haringparty bij Tout le Monde is op donderdag 15 juni.
De Haringparty bij Tout le Monde is op donderdag 15 juni.

Haringparty Tout le Monde voor Jong Perspectief

Actueel 1.441 keer gelezen

Pijnacker - De Haringparty Pijnacker bij Tout le Monde gaat donderdag 15 juni toch door. In eerste instantie was dat twijfelachtig, omdat de Stichting Pijnackernaren Helpen Armenië als samenwerkingspartner niet in de gelegenheid was vanwege gezondheidsproblemen van organisator/voorman Henny Bos. Henny heeft sinds een aantal weken hartproblemen en mag zich niet inspannen in afwachting van een behandeling.

Patrick en Tanja Zoutendijk van Tout le Monde hebben na enige bedenktijd besloten om de Haringparty toch doorgang te laten vinden op de al geplande datum: donderdag 15 juni. Ze hebben een nieuw goed doel gevonden. Dat is de Stichting Jong Perspectief die zich inzet voor kinderen die een steuntje in de rug wel kunnen gebruiken. Jong Perspectief werkt met ‘maatjes’. Dat zijn vrijwilligers die naast de ouders/verzorgers zo en af en met het kind op stap gaan voor een leuke activiteit. Uiteraard in overleg met de jongen of het meisje. Er zijn verschillende maatjesprojecten: gewone maatjes, vakantiemaatjes en ook brugklasmaatjes. Daarbij helpen vrijwilligers een kind bij de soms best lastige overgang van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs. Het idee is om de opbrengst van de Haringparty Pijnacker te besteden aan een vakantie-uitstap. Net als bij de Stichting Pijnackernaren Helpen Armenië wordt ook door en voor Jong Perspectief een loterij georganiseerd tijdens het evenement dat donderdag 15 juni om 18.00 uur begint. De inloop is vanaf 17.00 uur. Inschrijven kan door een mail te sturen naar: info@toutlemonde.nl

De entree/deelnameprijs is 20 euro per persoon, exclusief drankjes. Daarvoor koop je ter plaatse munten waarvan een deel voor het goede doel is. Per omgaande krijg je een mail terug met gegevens voor het betalen van de factuur. Het is de dertiende keer dat Tout le Monde de Haringparty Pijnacker organiseert. Vanaf het begin is er een goed doel aan gekoppeld geweest. In het begin steeds een ander doel, maar de laatste jaren was het de Stichting Pijnackernaren Helpen Armenië die natuurlijk hoopt volgend jaar weer van de partij te kunnen en mogen zijn. Overigens hoef je niet per se van haring te houden om het gezellige evenement toch mee te maken. Mensen die niet van haring houden of zelfs helemaal geen vis lusten, zijn toch van harte welkom. Voor hen is er een ‘visloos’ buffet met salades en saté. Kijk voor meer informatie over de Haringparty op de site van Tout le Monde aan de Noordweg 19 in Pijnacker: www.toutlemonde.nl. Voor meer informatie over Jong Perspectief dat in de regio werkzaam is vanuit een vestiging in Zoetermeer, zie: www.jongperspectief.nl. Tijdens de Haringparty zal een medewerker tekst en uitleg geven over wat de organisatie allemaal doet.

Uit de krant