Zo gaat het gebouw eruit zien. De bouw komt ook aan bod tijdens de lezing.
Zo gaat het gebouw eruit zien. De bouw komt ook aan bod tijdens de lezing.

Lezing over Hospice Koningshove

Actueel 2.196 keer gelezen

De Rotary Club Pijnacker-Nootdorp organiseert op maandag 5 juni a.s. een thema-avond over Hospice Koningshove en de gang van zaken rondom de ontwikkeling hiervan. 

Bestuursleden van de Stichting Hospice Koningshove verzorgen dan een presentatie en geven toelichting op de vragen die leven. De avond vindt plaats in restaurant Tout le Monde, Noordweg 19 te Pijnacker. De inloop is vanaf 19.30 uur en de lezing begint om 20.00 uur.

Regelmatig valt in de lokale media te lezen over het initiatief van het Hospice Koningshove, dat mensen die in de laatste fase van hun leven niet thuis kunnen worden verzorgd, de mogelijkheid biedt om te sterven in een warme, huiselijke omgeving. Eind 2019 is op aandringen van enkele Delftse huisartsen daartoe de Stichting Hospice Koningshove opgericht, met als voornaamste doel het verlenen van hulp in een hospice door middel van ondersteuning en palliatieve zorg aan mensen in de laatste fase van hun leven en hun verwanten binnen de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

Halverwege 2021 kwam het beoogde hospice aan het Koningshof in Pijnacker een stap dichterbij: op de locatie zelf werd een grondreserveringsovereenkomst ondertekend. Het werven en inzamelen van gelden neemt echter veel tijd en denkwerk in beslag, alleen een grote lening bij een bank blijkt niet voldoende. 

De kosten voor de bouw, en vooral van de materialen, zijn de laatste tijd aanzienlijk gestegen. De Rotary Club Pijnacker-Nootdorp draagt een steentje bij en organiseert hiertoe op donderdag 6 juli a.s. bij CulturA & Zo in Nootdorp het Groot Pijnacker-Nootdorps Dictee. Via deze link kunt u zich hiervoor al aanmelden: www.rotary-pn.nl/agenda/8/Het-GP-ND-komt-eraan

Bent u geïnteresseerd in de gang van zaken rondom Hospice Koningshove, kom dan op 5 juni a.s. naar de thema-avond over het hospice. In de pauze en na afloop kunt u napraten onder het genot van een hapje, dat de Rotary Club u aanbiedt. Drankjes zijn voor eigen rekening. Iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp is van harte welkom.
Het bijwonen van de lezing is gratis en biedt ook een leuke kennismaking met de Rotary Club Pijnacker-Nootdorp.

Meld u zich s.v.p. vooraf aan bij het secretariaat van de Rotary Club Pijnacker-Nootdorp: events@rotary-pn.nl. Meer informatie over Rotary Club Pijnacker-Nootdorp: www.rotary-pn.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant