De mannen van Hospice Koningshove willen nu vaart maken met de realisering van de voorziening.
De mannen van Hospice Koningshove willen nu vaart maken met de realisering van de voorziening.

Doorbraak realisering Koningshove

Actueel 2.052 keer gelezen

Na maandenlange stilte rond de voortgang van het beoogde Hospice Koningshove in Pijnacker-Nootdorp is er inmiddels goed nieuws. De gemeente gaat aan de slag met een gemeentegarantie die eind juni gerealiseerd kan zijn. Als alles goed gaat, wil het bestuur zo snel mogelijk met de bouw starten. 

Na een lange periode van overleg en afstemming met vertegenwoordigers van het College van B&W breekt figuurlijk gesproken de zon door voor het kunnen realiseren van Hospice Koningshove. De traagheid in de ontwikkeling van het hospice werd vooral veroorzaakt door de moeilijkheid dat de hypotheekverlener eerst wilde weten of de gemeente voor de bouw van dit hospice garant wil staan, terwijl de gemeente eerst wilde weten of en tegen welke conditie een hypotheekverlener inderdaad een krediet wil verlenen. 

In een recent bestuurlijk overleg tussen het bestuur van het hospice en een delegatie van het College van B&W lijkt een oplossing voor deze kip-ei situatie te zijn gevonden. De gemeente heeft aangegeven aan de slag te gaan met een gemeentegarantie onder een aantal voorwaarden. Dit gaat nu het besluitvormingsproces in via een formele toets door het college en vervolgens behandeling in de gemeenteraad. Als alles goed gaat, moet eind juni die gemeentegarantie afgegeven kunnen worden nadat de gemeenteraad de mogelijkheid heeft gehad hierover eventuele wensen of bedenkingen te uiten. Met de bedoelde garantie kan het Hospice op de beoogde plek en overeenkomstig de eerder gemaakte schetsen aan het Koningshof in Pijnacker worden gerealiseerd. Het bestuur van het hospice gaat dat moment zeker niet rustig afwachten. Enthousiast gaat men aan de slag met alle zaken die opgestart of verder voorbereid kunnen worden. Het bestuur rekent erop dat het plan om het hospice te kunnen realiseren wordt gesteund in de vorm van donaties. Die laatste financiële lootjes openen de weg naar het daadwerkelijk rond krijgen van een gezonde exploitatie. 

Doneren kan via de informatie op de website. Zo of door een betekenisvolle andersoortige bijdrage kunt u ‘partner van Koningshove’ worden. Zie de website www.koningshove.nl voor nadere informatie en aanmelding.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant