Afbeelding

Kracht & Vlugheid houdt inzamelingsactie voor de Voedselbank

Actueel 2.211 keer gelezen

Wekelijks geeft de Voedselbank met haar vrijwilligers voedselpakketten aan gezinnen die daar zelf niet in kunnen voorzien. Mogelijk zijn er ook leden binnen jullie club die hier noodgedwongen gebruik van moeten maken. Gymnastiekvereniging Kracht & Vlugheid sluit aan bij de inzamelingsmaand voor de Voedselbank en helpt zo gezinnen in de regio.

Iedere sporter zal het met ons eens zijn: bewegen en (gezonde) voeding zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Het zorgt ervoor dat je je goed voelt en dat verdient iedereen. Om zoveel mogelijk gezinnen die kans te bieden, organiseren we met meerdere sportbonden en zoveel mogelijk clubs in de maand april 2023 een inzamelingsactie voor de Voedselbank. Er is gekozen voor de maand april omdat de nood dan het hoogst is bij de Voedselbanken. In december wordt er rondom de feestdagen heel veel ingezameld, die voorraad raakt in april op wat maakt dat aanvulling juist in die periode heel welkom is.

Doneren aan de hand van een ‘boodschappenlijstje’
Wekelijks geeft de Voedselbank met haar vrijwilligers voedselpakketten aan gezinnen die daar zelf niet in kunnen voorzien. Het aantal gezinnen, dat afhankelijk is van de Voedselbank, neemt daarbij ook steeds meer toe, terwijl het aanbod van (gezond) voedsel afneemt. Gymnastiekvereniging Kracht & Vlugheid wil daar iets aan doen. Aan de hand van een ‘boodschappenlijstje’ vraagt de club haar leden, maar óók niet-leden, om te doneren tijdens de inzamelingsweek voor de Voedselbank. 

Oproep: Ook jij kunt voedsel doneren!
Leden kunnen tijdens de lessen en trainingen van 1 t/m 14 april producten van ‘het boodschappenlijstje’ doneren. Op 15 april vinden de jaarlijkse clubkampioenschappen van Kracht & Vlugheid plaats in Het Baken, op deze dag kun ook jij een bijdrage leveren. Doneer en help de vele gezinnen in jouw regio.

Uit de krant