Marcel Mulhuyzen en Leo Suijker, medeauteurs van het magazine.
Marcel Mulhuyzen en Leo Suijker, medeauteurs van het magazine.

Jubilerend poppodium De Trucker geeft glossy magazine uit

Actueel 1.056 keer gelezen

Pijnacker - Onlangs startte jongerencentrum De Trucker de festiviteiten rondom het 50-jarig jubileum. Twee weken geleden was er een reünie waar vele oud-bezoekers van heinde en verre op afkwamen, zelfs uit Hamburg en Barcelona. De avond stond in het teken van het volledig uitverkochte optreden van de Haagse rockband Hallo Venray, die halverwege jaren ‘80 een van hun eerste optredens in De Trucker gaf.

Meer dan 150 mensen uit verschillende generaties wisten de reis naar Pijnacker te maken. Sommigen hadden elkaar decennia niet gezien. Ondanks dat zowel de bovenzaal als de benedenzaal geopend was, bleven de meeste mensen buiten staan, want het was eindelijk aangenaam weer. 

Na afloop kreeg iedere bezoeker een glossy magazine mee. Hierin staan o.a. prachtige verhalen over het ontstaan van De Trucker, de jaarlijkse tradities: strandfeest en popquiz, de ontwerper van het logo en bekende artiesten die ooit hun kunsten vertoonde op het Pijnackerse podium zoals: Hans Dulfer, Candy Dulfer, Jan Rot, George Kooymans, Kees Kemp en Herman Brood. Ook wordt er aandacht besteed aan de bekende cabaretiers (Hans Teeuwen, Brigitte Kaandorp), politici (Elco Brinkman, Ien Dales) en BN-ers (Jules Deelder, Raven van Dorst) die de zaal aan de Stationsstraat bezochten. Het rijk geïllustreerde magazine is in beperkte oplage (limited edition) gemaakt en voor € 10,- te koop bij Boekhandel van Atten, Emmapark 110 in Pijnacker.

Uit de krant