Sam van der Burg en Piet van der Ploeg geven elkaar een hand als teken van nauwe samenwerking!
Sam van der Burg en Piet van der Ploeg geven elkaar een hand als teken van nauwe samenwerking!

Oostland Werkt nieuwe hoofdsponsor Halve Marathon Oostland

Actueel 1.481 keer gelezen

De hoofdsponsoring van de Halve Marathon Oostland (HMO) blijft in de sfeer van ‘werk’. Uitzendorganisatie Veldwerk van Boris de Veld maakt als hoofdsponsor van de HMO plaats voor Oostlandwerkt.nl van ondernemer Sam van der Burg. Oostlandwerkt.nl is een goed werkende site waar werkgevers en werknemers elkaar om een eenvoudige en efficiënte manier kunnen ontmoeten. Een site waarop vacatures in de regio Oostland te vinden zijn. De slogan van Oostlandwerkt.nl is: werken op fietsafstand.

De nu dertig lentes jonge Pijnackernaar Sam van der Burg – zoon van Ton en Marian – is in 2020 begonnen met het digitale platform Oostlandwerkt.nl. Tevreden en trots zegt hij dat de site steeds meer vruchten begint af te werpen. In 2020 waren er twee ‘plaatsingen’, in 2021 15, vorig jaar 36 en in 2023 tot nu toe zo’n vijf per maand.

Om te zien hoe de site werkt en wat de mogelijkheden zijn qua dienstverlening kun je heel simpel het beste gewoon zelf een kijkje nemen. In heldere bewoordingen wordt in een filmpje van een minuut de hoofdzaak uitgelegd.

Dat begint met een antwoord op de vraag: wat is het Oostland en waar ligt het? Heel simpel: Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland dat de kernen Bleiswijk, Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs omvat. Een zeer werkzaam en bedrijvig gebied met rond de 120.000 inwoners en duizenden ondernemingen in allerhande sectoren. Natuurlijk ondernemingen die altijd op zoek zijn naar gemotiveerde medewerkers, die nu misschien nog iedere dag heen en weer een hele woonwerkafstand afleggen. Terwijl de reiskostenvergoeding te wensen overlaat en er intussen heel veel tijd verloren gaat met in files staan.

Sam van der Burg geniet vooral van de succesverhalen van werknemers en ook werkgevers over een geslaagde match. “We willen ook meer van die succesverhalen op onze site gaan zetten. Ik ben dan ook benieuwd wat mensen doen met de zee van tijd die ze overhouden nu ze met de fiets naar hun werk kunnen en niet meer uren in de auto hoeven te zitten.”

Halve Marathon Oostland
Sam van der Burg is eigenlijk helemaal geen hardloper. Hij is meer een tennisser en een padeller – ofschoon hij vroeger bij Oliveo ook een verdienstelijke keeper was – maar nu hij het eens is geworden over een hoofdsponsorverbintenis voor onbepaalde tijd, gaat hij bijtijds in training om op zondag 10 september 2023 de Halve Marathon te kunnen lopen. En als deze ondernemer zich een doel inprent, dan gaat hij er ook voor.

Sponsoringbestuurslid Piet van der Ploeg is heel blij dat de HMO een nieuwe hoofdsponsor heeft kunnen vinden. Met dank aan Boris de Veld die jarenlang heel betrokken was als hoofdsponsor, maar het stokje nu graag wilde overgeven aan een andere lokaal en regionaal actieve ondernemer.

Het leuke is dat het team van Oostlandwerkt.nl, dat bestaat uit Alexandra Visser, Isabel van den Bosch en sinds kort Caitlin Verver, meedenkt over de PR van de HMO, inclusief het meer en beter inzetten van de sociale en digitale media. “Als we een samenwerking aangaan, dan proberen we ook elkaars kwaliteiten op te zoeken”, zegt Sam van der Burg. 

Oostland Werkt
Terug naar Oostlandwerkt.nl. Het werkt zo dat een krant als Telstar-Eendracht gewoon vacatures plaatst en dat het andere uiterste is dat een bedrijf/organisatie zelf met werving en selectie aan de gang gaat. Oostlandwerkt.nl zit er een beetje tussenin. Bedrijven en organisaties kunnen hun vacatures plaatsen - er staan er op dit moment ongeveer 135 op – en baanzoekenden kunnen zichzelf presenteren zonder dat Oostland Werkt op voorhand uitgebreid met ze in gesprek gaat.

Dat neemt niet weg dat Oostlandwerkt drie mensen ter beschikking heeft voor allerlei vormen van service en dienstverlening, zowel richting werkgevers met vacatures als werknemers die baanzoekend zijn. Advies en informatie kan van alles zijn rondom ‘werk’ vanuit de centrale vragen: hoe vind ik gemotiveerde goede mensen en waar in het Oostland vind ik mijn droombaan dicht bij huis?

Kijk ook op de website www.oostlandwerkt.nl.

Uit de krant